nlc.hu
Otthon

Rádiós műsorvezető lett Puskás Peti

Rádiós műsorvezető lett Puskás Peti

Az énekes-mentor nagyon lelkes az új munkát illetően.

A zenész-színész évek óta igazi zöld aktivistaként mindenhol igyekszik felemelni a hangját egy fenntarthatóbb környezet kialakítása mellett. Ezért természetesen örömmel vállalta a Holnapután – a Greendex fenntarthatósági magazinműsorának vezetését a Manna Fm-en.

A két műsorvezető Puskás-Dallos Péter és Novák Zsombor, a Greendex újságírója igyekszik inspiráló személyes történeteket bemutatni, ismeretterjesztő riportokat, valamint hazai jövőbemutató projekteket, eseményeket, termékeket és ügyeket megismertetni a hallgatókkal.

„Az elmúlt években megszaporodtak a környezetünk válságáról szóló hírek. Azt valljuk, hogy a klímaszorongás, amelyet a tehetetlenség érzése szül, sok esetben károsabb, mint az egyének felelőtlensége. Épp ezért a Greendex szerkesztősége a heti adások tematikájának összeállítása során a tárgyilagos tájékoztatást tartja minden esetben szem előtt, mindezt hiteles szakemberek megszólaltatásával. A műsor által szeretnénk a hallgatókat informálni és mindennapi cselekvésre ösztönözni, és közben hasznos információkkal és praktikus tanácsokkal ellátni őket” – mondta el Novák Zsombor.

Puskás-Dallos Peti azt tervezi, hogy mint lelkes laikus ül majd a mikrofon elé. Célja, hogy minél több, átlagembereket is érdeklő kérdésre választ kapjon. „Nagyon nyitott vagyok a környezetvédelemre, jó pár éve mondhatjuk, hogy zöld aktivista vagyok. Én is nagyon kíváncsi vagyok a szakértők véleményére, hogy legyen egy tudományos háttere annak, amit csinálunk, ne úgy akarjuk megváltani a világot, hogy csak mutogatunk és vádaskodunk. Rengeteg nyomasztó témáról is szó esik majd, de a beszélgetések vége mindig az, hogy alapvetően még mindenre van megoldás, mindenre adott a technika, csak a felfogásunkat, a gondolkodásunkat kell átalakítani” – kezdte Peti, aki egy teljesen új területen próbálhatja most ki magát.

Puskás Peti

Fotó: nlc

„Nem vezettem még rádióműsort, de nagyon élvezem. Novák Zsombor ül ott mellettem, aki igazi támasz számomra. Látja, hogy mi az, amiről érdeklődik a közönség, én pedig mint laikus teszem fel a kérdéseket. Próbálom kihúzni a szakértőkből, hogy mit lehet tenni, hogy jobb hely legyen a világ. Remélem a kettősünk nagyon jó kombináció, és a műsor sokak számára hasznos lesz” – tette hozzá a műsorvezető.

Holnapután – a Greendex fenntarthatósági magazinműsora vasárnaponként 11 órától Manna fm-en.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top