nlc.hu
Otthon

Óriási siker az első menstruációját ünnepelő buli

Óriási siker lett a buli, amivel lánya első menstruációját ünnepelték – videó

Jade Powell szerint fontos, hogy a menstruáció ne legyen többé tabutéma.

Amikor 11 éves lánya először menstruált, Jade Powell úgy döntött, szervez egy bulit, ahol ezt megünneplik. Az ötletet Bert Kreischer humorista adta, aki egyik műsorában hasonlóról mesélt. Ezen a bulin ugyan nem voltak fiúk, de csak azért nem, mert Akeminek nincsenek fiúk a baráti körében.  A tematikus bulihoz tematikus desszertek is illenek, volt például vércsepp alakú torta is, a vendégek pedig csomó olyan dologgal lepték meg az ünnepeltet, aminek nagy hasznát látja majd a menzesz ideje alatt, van, aki melegítőpárnát hozott, volt, aki pedig különböző intimhigiéniai termékeket. 

Jade Powell csak jóval a buli után töltötte fel a buliról, illetve az előkészületekről készült videót a TikTokra, de hihetetlenül sok reakció érkezett rá, és a legtöbben nagyon támogatóak voltak, nagyon jó ötletnek tartották, hogy így ünnepeltek.

“Ha az én generációm nem kezdi el destigmatizálni a menstruációt, akkor ki fogja? Akemi így már sokkal nyitottabban beszélhet erről a húgaival, a barátaival, illetve majd a saját gyerekeivel, így talán nem lesznek olyan gyerekek, akik rettegnek és nem tudják, mit kell tenni. Emlékszem, amikor nekem jött meg először, nem volt nálam semmi, nem tudtam, hogy mit kell csinálni, féltem erről beszélni a barátaimmal. Fogtam hát az ingemet, és a derekam köré tekertem, nehogy valami látszódjon. Nem akarom, hogy a lányaimnak és barátainak is keresztül kelljen menni ezen” – fogalmazott meg egy fontos üzenetet Jade Powell.

Intimbetét virágokkal

Fotó: Pexels

(via Yahoo!News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top