nlc.hu
Otthon

Eltűnnek a macskák Novajon

Sorra tűnnek el a cicák Novajon

A helybeliek egy frissen odaköltöző családot gyanúsítanak. Akik ugyan sok macskával élnek, de állítják, hogy mind az övék.

Fél tucat macska tűnt el a Heves megyei Noszvajon az elmúlt időszakban. Demkó Gábor, a település polgármestere a heol.hu-nak azt mondta, fél éve költözött egy sok cicás, macskaszerető pár Noszvajra, a helyiek pedig úgy gondolják, macskáik nem kóborolhattak el, hiszen sosem tapasztaltak ilyesmit, és tetemeket sem találtak, így arra gondoltak, hogy talán tévedésből szedhették össze, talán puszta jóindulatból, a kóbornak hitt állatokat.

Novajon eltűnnek a cicák. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

Novajon eltűnnek a cicák. Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

A heol újságírója felkereste a nemrég odaköltözött – és macskaeltüntetéssel gyanúsított – házaspárt, akiknél nagyjából két tucat macskát találtak.

A macskáim többsége velünk költözött ide Ostorosról, az állatorvosunk, a menhely dolgozói ismerik őket, nem loptam el senki macskáját. Úgy gondolom, fontos lenne ivartalanítani az állatokat falun is, hiszen a felesleges szaporulat kóborállományhoz vezet. Én gondolkozom a chipelésen is, hogy ne mondhassák, mások macskáját loptam el” – mondta a nő, aki kérte, hogy nevét ne írják le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top