nlc.hu
Otthon

Hazatért az egy évtizede eltűnt macska

Több mint 10 év után tért haza az eltűnt macskájuk

Ha nem lett volna mikrochip a cicában, sosem látják viszont.

Colin és Eva 2011-ben házasodtak össze és nászútjukra három macskájukat is magukkal vitték. Egy csatornahajón laktak a nászúton, a macskák megszokták, hogy le-föl járkálnak a hajón, néha el-eltűntek, ám Colinék mindig bevárták a kóborló cicákat.

A cica egy évtized után tért haza. Képünk illusztráció! (Fotó: Pexels.com)

A cica egy évtized után tért haza. Képünk illusztráció! (Fotó: Pexels.com)

Az egyik macska azonban napokig nem jelentkezett, nem tudtak rá tovább várni, a hajó elindult, ők pedig eltűntként regisztrálták a cica mikrochipjét.

Több mint egy évtized eltelt azóta, ezért először nem is hittek a fülüknek, amikor felhívták őket egy Staffordshire-i állatorvostól, hogy náluk van a macskájuk.  

Sue Hocknell, a Cats Protection Lichfield és Tamworth fióktelep munkatársa három hétig próbálta elkapni az elveszett cicát. „Három hetet töltöttem minden este azzal, hogy csapdába ejtsem, hogy be tudjak szkennelni egy mikrochipet, de nem lehetett elkapni.

Végül egy helybeli elkezdte etetni, és elnyerte a bizalmát, így Sue meg tudta fogni a cicát. A vizsgálat során kiderült, hogy a macskának egy daganat van a lábán. Megvizsgálta állatorvos is, szerencsére a csomó nem bizonyult komolynak.

Hogy a macska mit csinált 10 éves távolléte alatt, az továbbra sem ismert, de a története hangsúlyozza a házi kedvencek chipezésének fontosságát.

Colin a Metronak hozzáteszi: „Egyelőre bent tartjuk. Nagyon elégedettnek tűnik, és nem mutatott érdeklődést a kiruccanás iránt”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top