nlc.hu
Otthon

6 év után előkerült macska

Hat éve eltűnt a macskája, most három utcával arrébb, egy bokorban találták meg

Az asszony könnyekig hatódott, amikor Georgie macska a lábára feküdt, mintha nem lett volna távol.

Amikor Georgie, a macska 2016 szeptemberében kirohant az ablakon, Pauline és Trevor Robinson hamarosan feladta a reményt, hogy valaha viszontlátják szeretett kedvencüket.

Fáradhatatlanul keresték az állatot, de hiába, és a házaspár úgy vélte, Georgie biztosan meghalt. Még egy emléktáblát is elhelyeztek a macskának a kandallópárkányon Durham megyei otthonukban.

Képzeljék hát el meglepetésüket, amikor hat évvel később Trevort és Pauline-t felhívták egy menhelytől, és közölték velük, hogy megtalálták a macskájukat. Georgie egy bokor alatt élt – mindössze 500 méterre Pauline és Trevor otthonától.

John Lawson, a menhely felügyelője hívást kapott az aggódó lakosoktól, akik azt mondták, hogy láttak alultáplált kóbor macskát az úton. Georgie torokfájásban szenvedett, amikor állatorvoshoz vitték.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy Georgie mikrochippel volt ellátva, és tulajdonosai, a 78 éves Pauline és a 81 éves Trevor a sarkon laktak.

Pauline azt mondta: „Georgie nyolcéves volt, amikor eltűnt. Cicaként kaptuk ugyanabból az alomból, mint egy másik macskánkat, Fudge-t, aki most elhunyt. Annyira idegesek voltunk, hogy hetekig kopogtattunk az ajtókon és plakátokat raktunk ki, hogy megpróbáljuk megtalálni, de végül elfogadtuk, hogy nem jön vissza, és valószínűleg meghalt. Ez egy igazi csoda, és nem tudtuk megérteni, hogyan került ilyen közel hozzánk. Lehet, hogy valaki befogadta néhány évre, mert nem hiszem, hogy túlélte volna ennyi ideig.”

Az asszony könnyekig hatódott, amikor Georgie macska a lábára feküdt, mintha nem lett volna távol.

 

macska

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top