nlc.hu
Otthon

Új család lakik Pécsi Ildikó egykori otthonában

Ledózerolás helyett felújítják Pécsi Ildikó egykori otthonát

A másfél évvel ezelőtt elhunyt színművésznő számára nagyon sokat jelentett a gödöllői ház.

Május 21-én lett volna 82 éves Pécsi Ildikó, aki már másfél éve nincs közöttünk. A színésznőre születésnapján is megemlékeztek Gödöllőn és a helyiek azt is tudják pontosan mi lett a hatalmas telken fekvő gödöllői házával, amelyben évtizedeken át éltek férjével, Szűcs Lajossal – számolt be a Blikk Rúzs.

Pécsi Ildikó

Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő 2020. decemberében, 80 éves korában hunyt el. (Fotó: MTI)

A lap felidézte, hogy sokáig kérdéses volt, mi lesz a Gödöllő-Máriabesnyőn lévő nagy családi házzal, amelyet a pár fia, Szűcs Csaba örökölt. Azt lehetett hallani, hogy ledózerolják az épületet, a színésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba azonban a Kiskegyednek elárulta, mi történt az ingatlannal valójában.

Állítása szerint az örökös fiuk eladta a házat a 6000 négyzetméteres gyönyörű telekkel együtt. A telek egészét egy vállalkozó vásárolta fel, aki úgy döntött, hogy felosztja a kertrészt, 6 vagy 7 részre szedte és így értékesítette azt. Elképzelhető, hogy kis lakásokat fognak majd ezen a területen építeni, mindenesetre Pécsi Ildikó hajdani otthonát egy család vette meg, akik be is költöztek az ingatlanba és folyamatosan „újítgatják, szépítgetik” az épületet. 

L. Péterfi Csaba, aki a maga részéről már rég járt a ház környékén, lévén, hogy  „nincsen már ott különösebb teendője és keresnivalója sem”, elmondta azt is, hogy a liliomfa, amit korábban kihoztak a kertből, most is gyönyörűen virágzik a Művészetek Házának belső udvarán.

Az nlc korábban képes összefoglalóval emlékezett meg Pécsi Ildikó karrierjéről és életéről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top