nlc.hu
Otthon

Figyelmeztetés a közelgő zivatarok miatt

Jönnek a zivatarok, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Szombaton 31 fok is lehet a csúcshőmérséklet, de az ország bármely részén előfordulhatnak zivatarok.

Hidegfront érkezik szombaton, a sok napsütés mellett zivatarok, erős szél tarkítják a hétvége első napját. Mindössze átmenetileg mérséklődik a meleg vasárnapra – írja a Kiderül.hu.

Szombaton helyenként zápor, zivatar előfordulhat, délután a délnyugati megyékben és az északkeleti határ mentén egy-egy heves zivatar sem kizárt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt, Zala és Somogy megyére másodfokú a jelzés.

Jönnek zivatarok, az egész országra kiadták a figyelmeztetést

A reggeli óráktól az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, néhol viharos lökések is előfordulhatnak. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de az északi völgyekben pár fokkal hidegebb, míg Sopron környékén melegebb is lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 31 fok között alakul.

Vasárnap a sok napsütés mellett gomoly-, illetve fátyolfelhők képződnek, legnagyobb számban az ország északkeleti harmadában. Általában száraz idő várható, de északkeleten egy-egy zápor előfordulhat. Többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 7, 15 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn általában sok napsütés valószínű fátyolfelhőkkel, nappali gomolyfelhő-képződéssel. Estétől nyugat felől ugyanakkor növekedni, vastagodni kezd a felhőzet. Az ország döntő részén száraz idő várható, de estétől nyugaton már előfordulhatnak záporok. A délkeletire forduló szél helyenként megélénkül. A minimum 6 és 14, a maximum-hőmérséklet többnyire 25 és 30 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hűvösebb lesz.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Kostiantyn Li)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top