nlc.hu
Szabadidő

Zivatarok miatt adták ki a figyelmeztetést

Heves zivatarok várhatók vasárnap, narancssárga figyelmeztetést is kiadtak

Kellemes lesz a hőmérséklet vasárnap, de kora délutántól többfelé zivatarok várhatók, amelyek keleten láncba rendeződhetnek.

A hét legmelegebb napja lesz vasárnap, de a Dunától keletre délután többfelé várható zápor, zivatar, könnyen láncba is rendeződhetnek – írja az Időkép

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet délkeleten 25-26 fok is lehet, de máshol sem lesz hűvösebb 17-24 foknál. Kora délutántól záporok, zivatarok jönnek, nyugaton csak helyenként, a középső és keleti tájakon többfelé számíthatunk kialakulásukra.

A zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki. Három megye kivételével az egész országra érvényes a jelzés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetés van érvényben: 

Heves zivatarok várhatók vasárnap, narancssárga figyelmeztetést is kiadtak

 

A Dunától keletre jó eséllyel láncba rendeződhetnek a zivatarok. Viharos széllökések, intenzív eső, helyenként jégeső kísérheti vonulásukat. Éjjel északkelet felé távoznak a záporok, zivatarok.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet néhol erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 4 és 10, délután 17 és 22 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, majd estefelé a Dunántúlon egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Napközben csak elvétve, majd estefelé a Dunántúlon egyre több helyen várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, ugyanakkor északon 1, 4 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Szerdán az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett északon és nyugaton tartósabban borult tájak is lehetnek. Több helyen alakul ki ismétlődő jelleggel eső, zápor, helyenként zivatar. Mind területi átlagban, mind lokálisan is hullhat jelentős mennyiségű csapadék. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős.
A hőmérséklet hajnalban 5, 11, délután többnyire 16, 21 fok között alakul, de a borult tájakon 15 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

(Kiemelt kép: Unsplash/Raychel Sanner)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top