nlc.hu
Otthon

Szállásárak a pünkösdi hosszú hétvégére

Ezek a legolcsóbb és legdrágább szállások a pünkösdi hosszú hétvégére

Egy siófoki faházat például 1,2 millióért adnak ki három éjszakára a pünkösdi hosszú hétvégén, de persze vannak olcsóbb szállások is.
Megvetett franciaágy egy hotel szobájában

A koronavírus-járvány után kezd magára találni a belföldi turizmus, a pünkösdi hosszú hétvégére pedig már nagyon sokan foglaltak szállást. Tavalyhoz képest 39 százalékkal több foglalás van most, értékben pedig 72 százalékos a növekedés – tájékoztatta a Pénzcentrumot a Szállás.hu portál.

Az értéknövekedés oka nemcsak a magasabb ár, hanem az is, hogy átlagosan hosszabb időre, nagyobb létszámra foglalnak az emberek. Igaz, a 2019-es év lezárt pünkösdi foglalási számához képest 27 százalékos az elmaradás darabszámban, a bent álló foglalások összértéke viszont 22 százalékkal több.

A pünkösdi hosszú hétvégén ezek a legnépszerűbb belföldi úti célok: Budapest, Siófok, Szeged, Hajdúszoboszló, Eger.

A Pénzcentrum megnézte, hogy milyen áron vannak szállások vannak ezekben a városokban a hosszú hétvégére:

  • Budapesten a legolcsóbb 2 felnőtt és 2 gyerek részére 20. kerületi panzióban 64 500 forintba kerül ellátás nélkül, egy négyágyas szobában. A legdrágább még elérhető szállás egy 7. kerületi apartman: az exkluzív 5 fős szállás ára 3 éjszakára 4 főnek 2 millió 400 ezer forint.
  • Siófokon egy közös fürdőszobás, négyágyas szoba a legolcsóbb, az ára 4 főnek 3 éjszakára 47 400 forint. A legdrágább egy kertes, 20 négyzetméteres faház, amit a hosszú hétvégére 1 millió 210 ezer forintért adnak ki.
  • Szegeden a legolcsóbb apartman 54 ezer forint, amely 3 hálótérrel rendelkezik. A legdrágább 270 ezer forint, ezért a pénzért exkluzív minőséget ígérnek a belvárosban.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Dave Photoz)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top