nlc.hu
Életmód

Elszálltak az árak a Balatonon és hol van még a vége

Elszálltak a balatoni árak: egy hét nyaralás már másfél millió forint

Ennek ellenére a szállodák és a magánszállásadók is növekvő nagyobb forgalommal számolnak.

Másfél millió forintért is találni a Balatonon négycsillagos szállodát nyárra négyfős családnak egy hétre az egyik legnagyobb szálláshirdető oldalon. – számolt be az RTL Híradója. Arra is emlékeztetett, hogy, noha a nyárra további enyhe áremelkedés várható a balatoni szálláshelyeken, a Magánszállásadók Országos Szövetsége szerint 7-8 százalékkal több lehet a foglalás.

Balaton

Fotó: Pixabay

Ha egy négyfős család egy hétre szeretne a magyar tengernél nyaralni, a legolcsóbb háromcsillagos szállodák 250-300 ezer forintnál kezdődnek az említett oldalon. Háromcsillagos szállodákat all inclusive ellátással, találni 700-800 ezer forintért is. A négycsillagos hotelekben 350 ezertől indulnak az árak, de van szállás másfél millióért is. Ötcsillagos szállodát nem találni egymillió forint alatt a megadott időpontban. Nagyok a különbségek, és még nem tudni, hol állnak meg az árak nyárig.

A szállodák mellett a magánszállásadók is valamivel nagyobb forgalommal számolnak.

Mörk László, a Magánszállásadók Országos Szövetségének elnöke szerint a foglalások alapján 7-8 százalékos bővülés várhat, az infláció hatása viszont a szállások árán egyelőre nem nagyon érződik.

Azért vannak olyan turisták is, akik kifejezetten jól járnak: ők azok, akik euróval fizetnek. A forint gyengülése miatt nekik még olcsóbb is lehet a nyári magyarországi szállás.

A Balaton népszerűségének, úgy tűnik, az sem ártott, hogy nemrég a Hírbalaton.hu a Balaton Fejlesztési Tanács által rendezett vízvilágnapi konferencián Lábdy Jenő, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgató-helyettese arról beszélt, jelenleg nagyon alacsony a Balaton vízállása. Az ráadásul az optimista prognózisok szerint augusztusra 86-100 centiméterre, a pesszimistább várakozások szerint idén akár 50-60 centiméterre is csökkenhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top