nlc.hu
Otthon

Elloptak egy ritka növényt a Füvészkertből

Elloptak egy nagyon ritka növényt a Füvészkertből

Elloptak egy nagyon ritka Anthurium wendlingeri nevű növényt a budapesti Füvészkertből.
Anthurium wendlingeri a budapesti Füvészkertben

A pünkösdi hosszú hétvégén elloptak a budapesti ELTE Füvészkertből egy ritka és nagyon értékes növényt. Gyűjteményükben ez volt az egyetlen Anthurium wendlingeri nevű növény – tudatta a Füvészkert a Facebookon.

Ez a ritka növény több évtizede a kontyvirágfélék gyűjteményének része volt, levelei már több, mint 1 méter hosszúak voltak. Jelenlegi piaci ára miatt pótolhatatlan veszteség a kert számára

– olvasható a bejegyzésben.

A Füvészkert rendőrségi feljelentést tesz. Emellett azt kérik, hogy ha valaki találkozik ilyen eladó növénnyel, jelezze nekik, mert nagy az esélye, hogy az ellopott példányról lesz szó.

Így néz ki egyébként egy Anthurium wendlingeri:

Azt nem írják, mennyit érhet a növény, de gyors keresésünk alapján az éppen megfakadt, kis méretű palántákat 100 ezer forint körüli áron kínálják a neten. Így az ellopott, hatalmas példány akár több millió forintot is érhet.

A növények között vannak elképesztően drága fajok. Egy fiatal pár egy barkácsáruházban 5 ezer forintért vett egy ritka szobanövényt, amelynek egyetlen levele 70 ezret ér.

(Kiemelt kép: Facebook/ELTE Füvészkert)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top