nlc.hu
Otthon

Az Ikea segít elnevezni a gyermekedet

Az Ikea segít kitalálni, hogyan nevezd el a gyermekedet

Katalógusba gyűjtötték össze a leendő szülők számára a különböző termékcsaládoknak adott neveket.

El kell ismerni, az Ikea jó abba, hogy kitalálja, mire lenne szükséged és most olyasmivel rukkolt elő, amire a hétköznapi ember magától biztosan nem gondolt volna. A bútorüzletlánc Norvégiában katalógust állított össze azon termék elnevezéseiből, amik akár csecsemő névként is szóba jöhetnek – hívta fel a figyelmet a metro.co.uk.

 

apuka csecsemővel a mellkasán

(Fotó: Pixabay)

Az online elérhető összeállítás rendkívül alapos. Összesen több mint nyolcszáz nevet tartalmaz, melyeket hetven év alatt adott az üzletlánc a különböző termékcsaládjainak és tagadhatatlan, hogy rengeteg közülük nagyon hangulatos. Ha becsukod a szemed, könnyen el tudsz képzelni egy apró Billy-t, Malm-ot vagy Pax-ot, amint a csörgőjét rázza, Naja-t, vagy Nenne-t, amint elgurít egy labdát, vagy Ola-t, esetleg Rasmust, aki egy fárasztó nap után, kedvenc plüsse társaságában az igazak álmát alussza.

A cikk szerzője szerint nincsen semmi kínos abban, ha a katalógusból választ nevet egy szülő. A lényeg, hogy, ha így tesz, gyermekének később ne árulja el, hogy egy könnyen összeszerelhető tárolórendszerről, vagy étkezőgarnitúráról kapta a nevét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top