nlc.hu
Otthon

Balatoni ingatlankörkép

Ezek a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók

Több mint ezerszeres árkülönbség van a balatoni nyaralóövezetben.
Balaton

A nyaralóövezetekben található eladó lakóingatlanok népszerűsége jelentősen nőtt az elmúlt években az országos piacon belül, a járványhatás pedig fokozta a keresletet. Különösen igaz ez a Balaton-parti és a tó környékén lévő településekre, ahol nagyon komoly eltérés van az eladó lakóingatlanok árai között – derül ki az ingatlan.com összeállításából.

A legdrágább és a legolcsóbb kínálatban szereplő ingatlan is a tó környékén, nem pedig a Balaton partján fekvő településen található. Ez főként a megélénkült kereslettel magyarázható. A teljes balatoni nyaralóövezetet nézve a legolcsóbban 1,9 millióért lehet ingatlant vásárolni, a legmagasabb ár pedig június végén 2,2 milliárd forint volt, azaz több mint ezerszeres a különbség a két véglet között.

Legolcsóbb és legdrágább ingatlanok a tóparton

A Balaton partján fekvő településeken eladásra kínált ingatlanok közül a legdrágábbak:

  1. A listát egy több mint 600 négyzetméteres alapterületű, 2600 négyzetméteres telekkel rendelkező balatonföldvári kastély vezeti, amely 1,3 milliárd forintos árral szerepel a kínálatban.
  2. Utána egy újszerű, luxuskivitelű 390 négyzetméteres, 10 szobás, medencés gyenesdiási ingatlan következik, 1,12 milliárdért.
  3. A harmadik helyen szintén egy kastély szerepel, amely Siófokon található: a saját birtokkal, napelemparkkal ellátott ingatlan 2,55 millió eurós, azaz mostani árfolyamon valamivel több mint 1 milliárd forintos áron kelhet el.

A legolcsóbb tóparti településeken elérhető ingatlanok közé tartozik:

  1. Egy 1600 négyzetméteres telken álló 30 négyzetméteres balatonberényi nyaraló, ahová még a villanyt be kell köttetni, a szóban forgó ingatlan 5,9 millió forintért eladó.
  2. Egy balatonfőkajári, az ingatlanbesorolás szerint gazdasági épületnek számító, de nyaralóként eladásra kínált 20 négyzetméteres ingatlant 8,9 millió forintos áron hirdeti a tulajdonos.
  3. Majd egy balatonfűzfői 40 négyzetméteres, külterületi nyaraló következik 15 millió forintos összeggel.

Végletek a Balaton környékén

A tóhoz közel eső, de nem közvetlenül a parton lévő települések kínálatában a legdrágább a Zánkától kicsit északabbra fekvő Monoszlón épült, felújított, 9 szobás, több mint 1600 négyzetméteres alapterületű kastély, amelyhez 100 ezer négyzetméteres telekterület és borbirtok is tartozik – ezért 5,5 millió eurót, vagyis 2,2 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonos.

A Balaton-környéki településeket nézve a legolcsóbban egy marcali présházhoz lehet hozzájutni, a 30 négyzetméteres ház 1,9 millió forintért vár eladásra.

Kiemelt kép: illusztráció, Paul Lakatos/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top