nlc.hu
Otthon

Tetőomlás: Még legalább egy hétig nem költözhetnek vissza a lakók a Jókai utcába

Terézvárosi házomlás: még legalább egy hétig nem költözhetnek vissza a lakók a Jókai utcába

Úgy tűnik, hogy az egész tetőszinten újra el kell hárítani a veszélyt.
Homlokzati fal dőlt az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában

A törmelék nagy részét már eltakarították a Jókai utca és az Aradi utca sarkán álló ház környékén, ahol két nappal korábban, június 27-én leomlott a ház tetőszerkezete, magával sodorva az erkélyek jókora darabjait is. Az utcának a ház előtti szakasza még szerdán délelőtt is le volt zárva, írja a hvg.hu.

Egyelőre nem lehet tudni, mikor költözhetnek vissza a lakók.

Soproni Tamás, VI. kerületi polgármester a hvg.hu-nak szerda délben is csak tippelni tudott. „Nincsenek pozitív híreim. Úgy tűnik, hogy az egész tetőszinten újra el kell hárítani a veszélyt, nem elég az utcafrontról eltávolítani a fémlemezeket és a párkánydarabokat, amik még fent maradtak” – mondta a polgármester.

A polgármester elmondta, hogy a ház lakóinak péntekig biztosítanak szállást egyelőre egy közeli, a háztól alig 50 méterre lévő hotelben, de ezt meghosszabbítják „ameddig szükséges”, csak egy másik, a kerületben lévő szállóba kell majd átköltözniük innen. A polgármester szerint a legoptimistább forgatókönyv szerint a jövő hét közepén költözhetnek vissza a lakók a házba. Az önkormányzat 50 ezer forint gyorssegéllyel segít, de Soproni Tamás úgy gondolja, hogy „a kárpótlás a kivitelező által is megtörténik”.

A ház lakóinak péntekig biztosítanak szállást egyelőre egy közeli, a háztól alig 50 méterre lévő hotelben, de ezt meghosszabbítják „ameddig szükséges”, csak egy másik, a kerületben lévő szállóba kell majd átköltözniük.

A pórul járt parkoló autósok tulajdonosai viszont nem számíthatnak kártérítésre a házomlás miatt, ha csak kötelező biztosításuk van, mivel nem közlekedési baleset történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top