nlc.hu
Aktuális

Kártérítés az autósoknak a terézvárosi házomlás után

Terézvárosi házomlás: nem számíthatnak kártérítésre a parkoló autók tulajdonosai

Mivel nem közlekedési baleset történt, a Jókai utcai ház előtt parkoló autók tulajdonosai nem számíthatnak kártérítésre a házomlás miatt, ha csak kötelező biztosításuk van.
Tûzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca keresztezõdésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetõszerkezeti elemek dõltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én

Elhúzódhat a terézvárosi házomlás károsultjainak kártalanítása, a következő hónapok legfontosabb feladata a felelősség megállapítása lesz – mondta az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában a CLB Független Biztosítási Alkuszcég kommunikációs igazgatója.

Németh Péter a lakóknak nem javasolta, hogy kármentésbe és javításokba kezdjenek, mert ezzel befolyásolhatják a vizsgálatokat. Szükségük lesz viszont a váratlanul felmerülő költségeik igazolására, ezért érdemes a számlákat eltenniük, a legfontosabb pedig az, hogy bejelentsék a kárukat a biztosítóknak, és derüljön ki, mire terjed ki a biztosításuk.

A ház előtt parkoló autók a szakértő szerint nem számíthatnak kártérítésre, ha csupán kötelező biztosításuk van, ugyanis nem közlekedési balesetben károsodtak.

 

Aki sérülést szenvedett, az ápolás költségeihez, illetve a jövedelemkiesés pótlására jelentős segítségre számíthat, erről nekik is a biztosítókkal kell egyeztetniük – tette hozzá Németh Péter.

(MTI)

(Kiemelt kép: Neményi Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top