nlc.hu
Aktuális

Leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában

Leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, többen megsérültek

Több száz kiló törmelék hullott az utcára, miután leomlott egy ház tetőszerkezete az Ó utca és Jókai utca sarkán.

Leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a hatodik kerületi Ó utca és Jókai utca sarkán, a törmelék a Jókai utcára hullott – írja a Telex.

A környező utcákat lezárták, mentők, rendőrök és tűzoltók vannak a helyszínen.

Tûzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca keresztezõdésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetõszerkezeti elemek dõltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én

Tűzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A rendőrség közölte, hogy

az elsődleges adatok szerint a lehulló törmeléktől az utcán négyen sérültek meg.

Tûzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca keresztezõdésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetõszerkezeti elemek dõltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én.

A tűzoltók egy összelapult autó mellett dolgoznak a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Az nlc információi szerint a baleset legsúlyosabban sérültje koponyasérüléseket szenvedett, és a közeli magánrendelőben dolgozó ápolók mentették ki a törmelék alól, míg a mentők megérkeztek. 

A helyszínen készült felvételek alapján látszik, hogy több száz kiló tégla és törmelék hullott az utcára, több autó összelapult, és hatalmas a por a környéken. Úgy tudni, az épületen a tetőteret építették, munkások dolgoztak rajta, amikor az omlás történt. 

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a VI. kerületi, az Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

Tûzoltók a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca keresztezõdésében található ötszintes épületnél dolgoznak, ahol homlokzati fal és tetõszerkezeti elemek dõltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én

Rengeteg a törmelék az utcán, miután a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületről homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem – tette hozzá a referens.

A 6. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top