nlc.hu
Aktuális

Fotók az Ó és a Jókai utca sarkán leszakadt tetőszerkezetről

Felismerhetetlenségig lapította az autókat a Budapesten leszakadt tető

Friss fotókon mutatjuk meg, mit művelt a leomló tetőszerkezet Terézvárosban.

A rendőrség a környező sarkokig lezárt a Jókai és az Ó utca sarkát Terézvárosban, miután hétfő délelőtt leomlott egy ház teljes tetőszerkezete. Még a kordonon túl is ujjnyi vastagon áll a por az autókon, a ház előtt pedig az összes járművet teljesen szétlapította az omlás, első pillantásra fel sem ismerte a helyszínre érkezett kollégánk, hogy autókat lát. A romokat elnézve kész csoda, hogy négynél többen nem sérültek meg. Halálos áldozat szerencsére nincs.

Leomlott tetőszerkezet az Ó utcában

Fotó: Neményi Márton

A környék egyébként nyugodt, elkezdték felmérni a károkat és eltakarítani a romokat. A lezárt területen lakók a kordonok körül gyülekeznek, a helyszínen lévő rendőr épp a felettesét várta, aki beengedi majd őket. Egy nő éppen azt mesélte, hogy pár perccel azelőtt jött ki az épület földszintjén lévő fodrászatból, hogy lezuhant volna a fal.

Leomlott tetőszerkezet az Ó utcában

Fotó: Neményi Márton

Az nlc információi szerint a baleset legsúlyosabban sérültje koponyasérüléseket szenvedett, és a közeli magánrendelőben dolgozó ápolók mentették ki a törmelék alól, míg a mentők megérkeztek.  A helyszínen készült felvételek alapján látszik, hogy több száz kiló tégla és törmelék hullott az utcára, több autó összelapult, és hatalmas a por a környéken. Úgy tudni, az épületen a tetőteret építették, munkások dolgoztak rajta, amikor az omlás történt. 

Leomlott tetőszerkezet az Ó utcában
Megnézem
Összes kép (8)

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a VI. kerületi, az Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant. A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem – tette hozzá a referens. A 6. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A Telex információi szerint az elmúlt hetekben építették a tetőteret az 1893-ban épült, négyemeletes házban. Ugyanannak az épületnek omlott most le egy része, amelyiknek egy hónappal ezelőtt, május végén kigyulladt a tetőszerkezete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.