nlc.hu
Aktuális

Így él most a házomlásban megsérült balerina

A házomlásban megsérült balerina: „Ha nincs ez, talán most kisgyermekes anyuka, feleség vagyok”

Az elmúlt másfél évben sem találták meg a baleset felelősét.

Tóth Nikolettet 2022 nyarán maga alá temette egy ház mélybe zuhanó homlokzata a Jókai utcái házomlásban. A 27 éves táncművész sokáig élet-halál között lebegett, hogy aztán – a legkritikusabb időszakon túljutva – azzal a ténnyel kellett szembesülnie, hogy kerekesszékben élhet tovább. Hiába mondják neki az orvosok, hogy esélye sincs a talpra állásra, a teljes gyógyulásra, ő nem hajlandó beletörődni ebbe. Afféle megoldandó feladatként fogja fel a rehabilitációt, a gyógytornát. Minderről a Blikknek vallott Nikolett, aki szomorú, hogy az elmúlt másfél évben nem találták meg a baleset felelősét.

Tóth Nikolett,

Tóth Niki számára a kártérítésnél sokkal fontosabb az, hogy legalább néhány métert tudjon sétálni – Forrás: TV2 / Tények (2023. december 7.-i adás)

„Eltelt nagyjából másfél év, és én mindent megcsinálok, amit az orvosok kérnek tőlem. Szedem a gyógyszereket, megyek a kezelésekre. Illetve visznek, akik épp ráérnek. S talán ez a legszörnyűbb az egészben, a kiszolgáltatottság” – mesélte. Mint mondja, el kellett adnunk a 6. kerületi, 3. emeleti lakásukat, most Zuglóban él az édesanyjával egy nagyon drága albérletben, de ott legalább tud közlekedni a kerekesszékkel.

Úgy véli, az élet nem véletlenül állította ilyen feladat elé. „Harcolok, sokszor jókedvűen, máskor elszántan. (…) Erősnek érzem magam. Az más kérdés, hogy hiába telt el másfél év a baleset óta, még mindig nem fejeződött be a rendőrségi nyomozás, még mindig nincs felelős. Az ügyvédemmel most kártérítési pert indítunk egy vállalkozó ellen” – jelentette ki Nikolett, aki a baleset óta – az Operettszínház tagjaként – táppénzen van.

A tragédia idején menyasszony volt, a súlyos balesetet követő rehabilitáció közepette szakított a vőlegényével. „Ha nincs ez a házomlás, talán most kisgyermekes anyuka, feleség vagyok. Mert ezt terveztük. Aztán jobbnak láttuk, ha különválunk” – árulta el Niki, aki nem mondott le az anyaságról és a szerelemről sem, de számára most az a legfontosabb, hogy egyszer újra lábra állhasson és sétálhasson néhány métert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top