nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a házomlásban megsérült balerina párja

Megszólalt a házomlásnál súlyosan megsérült balerina kedvese

A férfi elmondta, párja hat órás műtéten esett át és úgy tudja, hogy „a bénulás veszélye sajnos fenn áll”.

A Blikknek nyilatkozott annak a balerinának a párja, aki hétfő reggel súlyosan megsérült, amikor leomlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a hatodik kerületi Ó utca és Jókai utca sarkán. Az elképesztő erővel, ötven méteres szakaszon zúduló több tonnányi törmelék öt parkoló autót a földdel tett egyenlővé, négy járókelő pedig megsérült.

Leomlott tetőszerkezet az Ó utcában

Fotó: Neményi Márton

A szerencsétlenség legsúlyosabb sérültje egy 26 éves balerina, aki táncművész párjával éppen munkába, a Budapesti Operettszínházba tartott. Alig háromszáz méterre voltak a céltól, amikor az omlás bekövetkezett. 

Babácsi Benjámin a lapnak elmondta, sétáltak, amikor egy nagy robajra lettek figyelmesek a kordonok mellett. Először azt hitték, hogy az építkezésen történik valami, de amikor felnéztek, látták, hogy szakad le egy egész emelet. Elkezdtek kézen fogva szaladni, de Nikoletta a törmelék alá került.

Ezután a férfi percekig nem látott semmit a hatalmas porfelhő miatt. Mint mondta,

Kiabáltam neki, szólítgattam, de sajnos nem érkezett válasz. Végül megláttam, a törmelék alatt feküdt eszméletlenül.

A férfi szerint, Nikoletta szerencsére életben van, de nem tudni, mi lesz a lábaival, „a bénulás veszélye sajnos fenn áll”. A kórházban hat órás műtétet végeztek a táncművészen.

A Budapesti Operettszínház korábban közleményt adott ki a terézvárosi házomlásban súlyos balesetet szenvedett táncművészükről, amiben azt írták, a teátrum vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást, és szakértők bevonásával vizsgálják a történteket.

A Telex információi szerint az elmúlt hetekben építették a tetőteret az 1893-ban épült, négyemeletes házban. Ugyanannak az épületnek omlott most le egy része, amelyiknek egy hónappal ezelőtt, május végén kigyulladt a tetőszerkezete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top