nlc.hu
Aktuális

Az operettszínház táncosa sérült meg súlyosan

A Budapesti Operettszínház táncművésze sérült meg súlyosan a belvárosi házomlásban

A táncos épp a munkahelyére tartott, amikor a több száz kilónyi tégla lezuhant.

A Budapesti Operettszínház egyik táncművésze az személy, aki súlyos sérüléseket szenvedett a terézvárosi házomlásban – írta meg a 24.hu. A teátrum távirati irodának adott tájékoztatása szerint a kórházba vitt táncos épp a munkahelyére tartott, amikor történt az eset. Az operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.

Leomlott tetőszerkezet az Ó utcában

Fotó: Neményi Márton

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában korábban arról számolt be, hogy a mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel vittek kórházba. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra vitték. Három sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték.

Az nlc információi szerint a baleset legsúlyosabban sérültjét a közeli magánrendelőben dolgozó ápolók mentették ki a törmelék alól, míg a mentők megérkeztek. 

A Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része hétfő délelőtt omlott az utcára.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Neményi Márton kollégánk a helyszínen készített fotóiból jól látszik, hogy milyen pusztítást végzett a lehullott több száz kiló tégla. A törmelék több autót is összelapított.

A Telex információi szerint az elmúlt hetekben építették a tetőteret az 1893-ban épült, négyemeletes házban. Ugyanannak az épületnek omlott most le egy része, amelyiknek egy hónappal ezelőtt, május végén kigyulladt a tetőszerkezete.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top