nlc.hu
Otthon

Vízhiány Solymáron

Péntek reggelre ígérték, de még mindig nincs víz Solymáron – van, aki hétfőn fürdött utoljára

Pénteken is rengetegen gyűjtötték palackokba, kannákba vagy éppen 120 literes szelektív hulladékgyűjtőbe a vizet.

Péntekre ígérték, de továbbra sincs víz Solymáron. A helyiek szerint tájékoztatást sem kapnak arról, hogy mikor szűnhet meg a probléma – számolt be az RTL Híradó. A Pest megyei település egyes részein már több mint 3 napja csak lajtoskocsiból tudnak vízhez jutni az ott élők. A település fideszes országgyűlési képviselője szerint egyelőre csak ideiglenes megoldás van a problémára.

Csütörtök éjjel vízszállító teherautókkal próbálták feltölteni – az egyebek között – a megnövekedett vízfogyasztás miatt kiapadt víztározókat, de nem jártak sikerrel.

Minden nyáron meleg van. Ez nem magyarázat, hogy sokat használunk, sokat locsolunk. A rendszer nagyon öreg” – nyilatkozta egy helyi. Egy másik ott élő szerint egyáltalán nem azért van vízhiány, mert a medencéiket töltik a helyiek. “Mi 3,5 éve lakunk itt és akkor töltöttük fel. 3,5 éve. Én azt gondolom, hogy akik leengedik évente rendszeresen a medencét, azok sem múlt héten vagy ezen a héten töltötték fel, hanem március-április tájékán” – mesélte. “Hétfőn fürödtem utoljára” – mondta el egy helyi nő, aki négy gyermekkel van otthon, akik közül kettő tartósan beteg.

Solymár

Egyelőre lajtoskocsik szállítják a vizet a vízhiánytól sújtott Solymárra – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A település fideszes országgyűlési képviselője katasztrófahelyzetről beszél, amelynek kezelésére helyi operatív törzset is alapítottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top