nlc.hu
Otthon

Szeptembertől árat emel a Telekom

Árat emel a Telekom

Korábban a Magyar Telekom sosem nyúlt a régebbi díjcsomagokhoz, de ősztől azok árat is megemeli a cég.
A 2018-ban átadott Magyar Telekom és T-Systems 58 ezer négyzetméter alapterületû székházának részlete a fõváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Üllõi út találkozásánál

Szeptember 1-től számos, elsősorban régebbi tarifa havi és elérési díját megemeli a Magyar Telekom, 2023-tól pedig minden évben automatikus inflációarányos árkorrekciót hajt végre – írja a HWSW.

A díjemelés elsősorban a 2017-től 2020-ig értékesített, már lezárt lakossági mobiltelefon, mobilinternet, vezetékes internet, vezetékes telefon és tévészolgáltatásokat érinti, mértékük pedig többnyire nem éri el a 10 százalékot.

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy „a lépés a Telekom részéről kis túlzással tabukat döntöget, tekintve, hogy a szolgáltató korábbi gyakorlata alapján soha nem nyúlt hozzá a régebbi konstrukciók díjazásához”.

Egy másik változás, hogy a lakossági általános szerződési feltételekbe bekerült egy olyan passzus, amely az inflációkövető árváltozást vetíti előre. Ebben a cég rögzíti, hogy a mobil hang díjcsomagok havidíjai, és mobil internet adatdíjcsomagok havidíjai, a vezetékes internet díjcsomagok havidíjai, a vezetékes telefon díjcsomagok havi előfizetési díjai, a helyhez kötött műsorterjesztési szolgáltatás (TV) havi előfizetési díjai és alapkínálati csomagok havidíjai a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett éves átlagos fogyasztói árindex-változás mértékével megegyezően változnak az előző év végi díjakhoz képest.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top