Otthon

Két forintról küldött csekket a Telekom

Két forintról szóló csekket kapott Noémi a mobilszolgáltatójától, pedig már vagy 10 éve nincsenek forgalomban az egy és kétforintos érmék.

Túl szorgalmas volt a Magyar Telekom, 2 forintról szóló csekket küldött ki a 18 éves Nagy Noéminak. Az esetről beszámoló Blikk megpróbált utána járni, mi legyen a 2 forintos csekk sorsa, de sem a mobilszolgáltatótól, sem a postától nem kaptak választ.

Noémi is töprengett, hogy mit kezdjen a 2 forintos csekkel, amit nem tud névértékben kifizetni, mert nincsenek már egy és kétforintos érmék. Öt forintot pedig nem akar adni a postán, mert az kétszer annyi, mint amekkora összegről a csekk szól.

Két forintos érme – forrás: MNB

Csupor Mária könyvelő szerint viszont a helyzet igen egyszerű: „Ha a boltban 2 forintra végződik a számla, akkor sem fizetjük a 2 forintot, mert lefelé kerekít a pénztáros, viszont 3 forintnál már ott kell hagyni az 5 forintost a kasszában” – mondta a Blikknek. Érvelése szerint Noéminek nem kell foglalkoznia a csekk befizetésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top