nlc.hu
Otthon

Ingatlanpiaci körkép

Ezekre a magyar településekre költöznének legszívesebben a külföldiek

Budapesten és a határ menti településeken veszik a legtöbb ingatlant a külföldiek.

Összeszedték az ingatlan.com-nál, hogy a külföldi vevők mely magyar településeken keresnek legszívesebben lakást vagy házat. Van oka a gyűjtésnek, mert az idei első félévben 10 százalékkal nőtt az eladásra kínálat magyar lakóingatlanok iránti külföldi érdeklődők száma.

Egy lakás nappalija

Egyre népszerűbbek a magyar lakások (Fotó: Unsplash/Jarek Ceborski)

A határon túli vevőjelöltek elsősorban Budapesten vennének ingatlant, a kereslet több mint 50 százaléka a fővárosra irányul, a kereslet pedig főként a belvárosi kerületekre koncentrálódik. De népszerűek az iparilag fejlett, illetve külföldi nagyberuházásoknak helyet adó városok és a határ mentén található települések is.

Továbbá az erős albérletpiac miatt az egyetemvárosokat keresik leginkább a külföldiek. “Így elsősorban Debrecen, Győr, Szeged, Sopron és Pécs szerepel a külföldiek célkeresztjében. Emellett a Balaton mellett található települések szintén vonzóak a számukra. A külföldiekhez köthető kereslet 11 százaléka csapódik le a tóparti megyékben, Zalában, Veszprémben és Somogyban” – emelte ki Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője.

A Balaton körül lévő megyékben található települések ugyancsak keresettek, ezek fedik le a külföldiekhez köthető kereslet 11 százalékát.

Balogh László elmondta, hogy az euró a forinttal szemben a régiós devizákhoz képest nagyobb mértékben drágult, ezért a térségben lévő országok, például a lengyel és cseh, ezen belül prágai és varsói ingatlanokkal szemben kedvezőbb helyzetbe kerültek a magyarországi ingatlanok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top