nlc.hu
Otthon

Egy rendőrnő azért fogyott 125 kilót, hogy odaadhassa az egyik veséjét

Csodálatos történet: egy rendőrnő azért fogyott 125 kilót, hogy odaadhassa az egyik veséjét

A rendőrnő elképesztő akaraterőről tett tanúbizonyságot, amikor rengeteg súlytöbblettől szabadult meg.

Tavaly a kétéves Natalyn Mann-nál életveszélyes betegséget diagnosztizáltak, amely következtében mindkét veséjét eltávolították, és az egész családon teszteket végeztek el az orvosok, hogy kiderüljön, hátha valamelyikük donor lehet. A nagynénje, Sara Cathey tökéletes donornak bizonyult, ám akadt egy probléma:

Sara súlya.

A dél-karolinai mentős ugyanis a 270 kilójával fizikailag nem volt elég fitt a műtéthez. Sara azonban nem fogadta el a nemleges választ, és elkezdett fogyókúrázni. 

Centi és alma.

A kép csak illusztráció (Fotó: PixaBay)

Ez volt az a motiváció, amire szükségem volt. Nagyszerű támogató csapatom volt, a családom 110 százalékban mögöttem állt” – mondta a Beaufort EMS dolgozója a helyi hírcsatornának. – A munkatársaim salátát ettek velem. A tűzoltóság salátát evett velem. A sürgősségi osztály elrejtette a rágcsálnivalókat, hogy ne egyem meg őket, amikor bejövök” – mesélte fogyásának történetét a nő.

A kitartása nem volt hiábavaló.

Alig több mint egy év alatt Sara 125 kilótól szabadult meg. Nemrég az orvosok engedélyezték neki a műtétet, amely nagy eséllyel megmenti az unokahúga életét. A műtétet a jövő hétre tervezik.

„Rendbe fog jönni – mondta Sara a WSAV-nak. – Megkapta a második esélyét, és mi megcsináljuk. Megcsináljuk!” – mondta eltökélten, sőt, a kislánnyal már terveket szőnek a műtét utáni időszakra.

Folyton azt mondja, hogy ‘Nem, nem ehetek’ –  mesélte Sara. – ‘Addig nem, amíg Sara néni nem adja nekem a veséjét. Ha megkapom Sara néni veséjét, akkor megehetem a makarónimat'”.

Csak egy kis makarónit és csokoládét akar, és meg is fogja kapni. Én pedig meg fogok enni vele egy kis makarónit” – folytatta, hozzátéve:

Azt hiszem, kiérdemeltem egy kis makarónit és sajtot.

Nemrég egy magyar anyukáról is írtunk, Pusztai-Draskovits Virágról, aki a szülések után fogyott 35 kilót. Virág őszintén mesélt az interjú során az érzéseiről és tapasztalatairól, a története inspiráló és motivációt jelenthet mindenkinek, aki szeretné leadni a túlsúlyát. 

Képeket itt nézhet a sokat fogyó rendőrnőről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top