nlc.hu
Otthon

Fekáliás szennyezés miatt zárták le a Velencei-tó egyik strandját

Kiderült: fekáliás szennyezés miatt zárták le a Velencei-tó egyik strandját

A gárdonyi Panoráma Partszakasz Pisztráng úti strandján a rendszeres hatósági ellenőrzés határértéket meghaladó szennyeződést mért. Most az is kiderült, mi volt ez a szennyeződés.

A Fejér Megyei Kormányhivatal a múlt héten fürdést tiltó táblát helyezett ki a Velencei-tónál, a gárdonyi Panoráma Partszakasz Pisztráng úti strandján, mert a rendszeres hatósági ellenőrzés során határértéket meghaladó szennyeződést mértek. A Feol most arról ír, hogy fekális enterococcus (300/100 ml) és Escherichia coli (1500/100 ml) baktériumot is kimutattak a mintában, írja a 444. Az Escherichia coli étellel vagy vízzel a szervezetbe jutva vastagbélgyulladásos betegségeket okozhat.

Velencei-tó minősége

Fotó: Getty Images/ Anna Rostova

Már korábban is írtunk arról, hogy a rendszeres hatósági ellenőrzés során határértéket meghaladó szennyeződést mértek a hatóságok a Velencei-tónál, a Pisztráng úti strandon, de akkor még nem tértek ki arra, hogy pontosan milyen szennyeződésről van szó.

A Velencei-tó többi strandjain a víz minősége megfelelő, lehet benne fürödni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top