nlc.hu
Otthon

Várandós nőt kényszerítettek prostitúcióra

Parókát húztak rá és prostitúcióra kényszerítettek egy várandós nőt

A rendőrséghez a sértett egyik kliense fordult, miután segítséget kért tőle a nő.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy házaspárral és nőtársukkal szemben, akik 2019-ben egy pesterzsébeti ingatlanban bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítettek egy gondokság alatt álló várandós nőt.

Ököllel fenyeget valaki egy háttal ülő nőt.

Fotó: Pixabay

A főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a 35 éves férfi és 29 éves felesége egy XX. kerületi házban élt, míg az ügy harmadik vádlottja, egy 33 éves nő prostituáltként dolgozott, és a házaspártól bérelt egy lakrészt, ahol a „vendégeit” fogadta.

A házaspár 2016 körül ismerkedett meg a cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló sértettel, akit a férfi testvére mutatott be nekik. A sértett az ezt követő években többször ellátogatott a házaspár házába, hogy a férfi testvérével találkozzon, a kapcsolatuk azonban 2019-ben megszakadt. Mivel a sértett 2019 májusában a gondnoka számára is elérhetetlenné vált, bejelentése alapján a rendőrség elrendelte a nő körözését.

A két vádlott nő 2019 novemberében a VIII. kerületben összetalálkozott a sértettel, majd beültették egy autóba és a pesterzsébeti ingatlanba vitték, ahol erőszakkal és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették. A sértettet regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló internetes oldalon, oda róla készített fényképeket töltöttek fel, és szőke póthajat is készíttettek neki.

A hirdetésre jelentkező ügyfelekkel minden esetben a vádlottak egyeztettek időpontot, ők szabták meg az ellenszolgáltatás összegét és vették át a pénzt az ügyfelektől, amelyet a saját megélhetésükre fordítottak.

Amikor a sértett ellenkezett, illetve közölte, hogy nem akarja folytatni a szexmunkát, a vádlottak bántalmazták, és mivel tudtak arról, hogy a nő állapotos, azzal fenyegették, hogy elveszik a gyerekét. Mindemellett a vádlottak folyamatosan felügyelték és ellenőrzésük alatt tartották a sértettet, elvették az iratait, a telefonjából kivették a SIM-kártyát, rázárták az ajtót, és soha nem hagyták egyedül az ingatlanban – áll a közleményben.

A sértett 2019. december 11-én végül az egyik vendégétől kért segítséget, elmondta neki a valódi nevét és azt, hogy kényszer hatására végzi a szexmunkát. A férfi bejelentést tett a rendőrségen.

A vádlottak még aznap inaktiválták a sértett profilját az internetes oldalon, majd a nőt gépkocsival Szabadegyházára vitték és ott magára hagyták.

A Fővárosi Főügyészség a három vádlottal szemben személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal és fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozva – olvasható az ügyészségi közleményben.

Tavaly év végén egy magyar férfi és nő ellen indult büntetőeljárás, akik súlyosan kiszolgáltatott helyzetben lévő, mentálisan sérült nőt kényszerítettek prostitúcióra Ausztriában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top