nlc.hu
Otthon

Egy szentesi társasháznak rengeteget kell fizetni, mert napelemeket szereltetett fel

Durván megnő az áramszámlája egy szentesi társasház lakóinak, mert napelemet szereltettek a tetőre

Két és fél-, háromszorosára emelkedik majd az áramszámlája egy szentesi társasház lakóinak, mert napelemet szereltettek a tetőre.

Emiatt nagyfogyasztónak számítanak, és csak piaci áron kapják az áramot. Sokkal jobban jártak volna, ha egyénileg, a szolgáltatótól vásárolhatnának. Megkeresték az MVM Zrt.-t, hogy egyéni mérőik alapján kisfogyasztóként kezeljék őket, de nem fogadták el kérésüket, írja az RTL Klub.

napelemet tesznek fel egy tetőre.

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Így az éves számlájuk így lépcsőházanként 290 és 400 ezer forint helyett akár 750 ezer forint is lehet, ugyanis lakóközösségként nem esnek a kedvezményesen beszerezhető áramra jogosultak kategóriájába, így nekik csak piaci áron jár az energia.  Kérdéseivel az RTL is kereste az MVM-et és a kormányt, ám ezek egyike sem válaszolt a csatornának.

Az új csekkekkel nemcsak a szentesi társasháznak vannak gondjai, csütörtökön arról írtunk, hogy a súlyozási kulcs miatt, amiről viszont sajnos nem tájékoztatták eddig a fogyasztókat, többeknek megemelkedett a gázszámlájuk. A 444-hez érkeztek be kétségbeesett olvasói levelek, miszerint hiába fogyasztottak viszonylag kevés gázt júliusban és augusztus elején, az augusztusi időszakra már a versenypiaci áron számolta el nekik a gázt az MVM, ezzel megduplázva a gázszámlájukat. Az MVM ügyfélszolgálatán azt mondták, hogy ez a súlyozási kulcs miatt lehet, ami egy fontos eleme az emberek gázszerződésének, amiről viszont sajnos nem tájékoztatták eddig a fogyasztókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top