nlc.hu
Otthon

WC-nek használták a debreceni üvegpiramist

Sokan vécének használták, ezért lezárták a debreceni üvegpiramis kiállítóterét

2010-ben, 200 millió forintból épült meg a turisztikai látványosság.

Rendszeresen belepiszkítottak a debreceni üvegpiramis kiállítóterébe, ezért tartják jó ideje lakatra zárva – tudta meg elsőnek a Debreciner. A 2010-ben, 200 millió forintból megépült turisztikai látványosságot a város büszkeségeként adták át, csakhogy sokan illemhelyként tekintettek rá. Hogy megóvják a rongálástól, most már csak előzetes bejelentkezéssel lehet megnézni. Sok turista csalódott, hogy nem tudja megnézni a látványosságot – derült ki az RTL Híradójából.

Debreceni üvegpiramis.

Fotó: RTL Híradó

Az üveggúlát 2010-ben, még Kósa Lajos polgármesterségének idején építették a kora újkori András-templomhoz tartozó Verestorony maradványára, Debrecen kevés 19. század előtti építményeinek egyikére. Az ott található kiállítást azonban rövidebb megszakításokkal azóta is zárva tartják.

A Debreciner egy korábbi cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy – noha a közönség elől az üvegpiramist zárva tartják – tavaly ősszel a Fidesz fizetett hirdetésben reklámozta, ahogy Kósa Lajos, a párt országgyűlési képviselője az alábbi módon büszkélkedik vele: „Párizsban is van egy üvegpiramis, Debrecenben is, a Nagytemplom mellett. A párizsi nagyobb, viszont a miénk mellett a legnagyobb nyugalomban lehet meginni egy kávét. Most éppen Szijjártó Péterrel”.

Néhány hete arról lehetett olvasni, hogy egy mászóka szakadt le Debrecenben, pedig mindössze 3 nappal korábban adták át a közönségnek a szerkezetnek otthont adó, egymilliárdos játszóteret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top