Ebben a házban már karácsony van

nlc | 2022. Szeptember 10.
A gazdaság válság miatt azonban az anya hangsúlyozta, hogy a lámpák nem fognak minden nap égni.

Néhányan talán egy kicsit túl korán akasztják fel karácsonyi díszeiket.Akik még mindig ragaszkodunk a nyárhoz, azokat meglepheti, hogy egy nő már feldíszítette otthonát a nagy napra készülve – egészen pontosan 109 nappal karácsony előtt.

A szóban forgó nő Heidi Parrish anya, aki szeretne egy kis ünnepi örömöt megosztani a sok nehézség után, amellyel az emberek szembesültek. A gazdaság válság miatt azonban hangsúlyozta, hogy a lámpák nem fognak minden nap égni.

„Már korán fel akartam díszíteni az otthonomat, mosolyra késztetve a gyerekeimet és az embereket – mondta a négygyerekes anyuka. – Főleg a világjárvány után, azt hiszem, mindannyiunk ráébredtünk, hogy csak a jelen számít, tehát miért is ne tenném? Egyelőre azt tervezem, hogy csak alkalmanként kapcsolom fel a villanyt, például amikor barátaink jönnek, hogy ne pazaroljam az energiát, és minimálisra csökkentsem a költségeket.”

Parrishnak több mint 50 000 Instagram-követője van, és nincs egyedül azzal a mániájával, hogy túl korán kerüljön ünnepi hangulatba, hiszen az emberek minden évben egyre korábban vásárolják meg karácsonyi díszeiket.

Tavaly a floridai Michael Moffa november elején díszítette ki a házát karácsonyi dekorációval, de eszébe sem jutott, hogy bármi baja lehet abból, ha korán öltözteti ünnepi díszkivilágításba a házát, mégis ez történt: két nappal az égők felkerülése után, november nyolcadikán Moffáék levelet kaptak a helyi közösség szervezetétől, a Westchase Community Associationtől, amiben felszólították őket a dekoráció eltávolítására, ugyanis mint kiderült, a helyi szabályok szerint a karácsonyi külső díszítés a házakon csak november huszonötödike után engedélyezett, és aki korábban díszít, akár napi százdolláros, de maximum összesen ezerdolláros (ami most nagyjából 322 ezer forintnak felel meg) bírságra is számíthat. 

 

Illusztráció: Unsplash

(via)

Exit mobile version