nlc.hu
Otthon

Bírságot kaphat a család a karácsonyi házdekorért

Túl korán öltöztették karácsonyi díszbe a házukat, 300 ezer forintos bírság járhat érte

A floridai Moffa család egy nem mindennapi felszólító levelet kapott, amiben arra figyelmeztették őket, hogy amennyiben nem szedik la a karácsonyi díszkivilágítást a házukról, komoly bírsággal számolhatnak.

A jómódú kertvárosokban nem csupán állítanak a nappaliban egy karácsonyfát, hanem magát a házat is ünneplőbe öltöztetik, és ehhez a tevékenységhez sokan dekorcégek szolgáltatásait veszik igénybe. Így tett a floridai Michael Moffa is, aki azért kérte a szolgáltatást már november elejére, mert a cégnek, amit megkeresett, csak ekkorra volt szabad időpontja. A családfőnek eszébe sem jutott, hogy bármi baja lehet abból, ha korán öltözteti ünnepi díszkivilágításba a házát, mégis ez történt – derül ki a Ladbible cikkéből.

Ház karácsonyi díszkivilágítással

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Mindössze két nappal az égők felkerülése után, november nyolcadikán Moffáék levelet kaptak a helyi közösség szervezetétől, a Westchase Community Associationtől, amiben felszólították őket a dekoráció eltávolítására, ugyanis mint kiderült, a helyi szabályok szerint a karácsonyi külső díszítés a házakon csak november huszonötödike után engedélyezett, és aki korábban díszít, akár napi százdolláros, de maximum összesen ezerdolláros (ami most nagyjából 322 ezer forintnak felel meg) bírságra is számíthat. A Moffa család nem igazán érti a helyzetet, nem tudják ugyanis, kinek ártanak a díszítéssel, a környékbéli gyerekek például kifejezetten szeretik. Az esetről a családfő a közösségi médiában is posztolt, és rengetegen álltak mellé, még maga az ünnepek királynője, Mariah Carey is, aki egy posztban kifejtette, hogy ő ugyan meg szokta várni a hálaadási időszak végét, de szerinte nem szabad olyan szabályokat hozni, amik büntetik az ünneplést.

Utólag kiderült, hogy egy szomszédjuk nyomta fel Moffáékat, és egy szervezeten belüli szavazás fogja eldönteni, hogy végül kapnak-e bírságot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top