nlc.hu
Otthon

Korai karácsonyi dekoráció

Ebben a házban már karácsony van

A gazdaság válság miatt azonban az anya hangsúlyozta, hogy a lámpák nem fognak minden nap égni.

Néhányan talán egy kicsit túl korán akasztják fel karácsonyi díszeiket.Akik még mindig ragaszkodunk a nyárhoz, azokat meglepheti, hogy egy nő már feldíszítette otthonát a nagy napra készülve – egészen pontosan 109 nappal karácsony előtt.

A szóban forgó nő Heidi Parrish anya, aki szeretne egy kis ünnepi örömöt megosztani a sok nehézség után, amellyel az emberek szembesültek. A gazdaság válság miatt azonban hangsúlyozta, hogy a lámpák nem fognak minden nap égni.

„Már korán fel akartam díszíteni az otthonomat, mosolyra késztetve a gyerekeimet és az embereket – mondta a négygyerekes anyuka. – Főleg a világjárvány után, azt hiszem, mindannyiunk ráébredtünk, hogy csak a jelen számít, tehát miért is ne tenném? Egyelőre azt tervezem, hogy csak alkalmanként kapcsolom fel a villanyt, például amikor barátaink jönnek, hogy ne pazaroljam az energiát, és minimálisra csökkentsem a költségeket.”

Parrishnak több mint 50 000 Instagram-követője van, és nincs egyedül azzal a mániájával, hogy túl korán kerüljön ünnepi hangulatba, hiszen az emberek minden évben egyre korábban vásárolják meg karácsonyi díszeiket.

Tavaly a floridai Michael Moffa november elején díszítette ki a házát karácsonyi dekorációval, de eszébe sem jutott, hogy bármi baja lehet abból, ha korán öltözteti ünnepi díszkivilágításba a házát, mégis ez történt: két nappal az égők felkerülése után, november nyolcadikán Moffáék levelet kaptak a helyi közösség szervezetétől, a Westchase Community Associationtől, amiben felszólították őket a dekoráció eltávolítására, ugyanis mint kiderült, a helyi szabályok szerint a karácsonyi külső díszítés a házakon csak november huszonötödike után engedélyezett, és aki korábban díszít, akár napi százdolláros, de maximum összesen ezerdolláros (ami most nagyjából 322 ezer forintnak felel meg) bírságra is számíthat. 

 

karácsonyi fények, dekor egy házon

Illusztráció: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top