nlc.hu
Otthon

Marad az árstop

Marad a benzin- és élelmiszer-árstop

2022-ben már nem lesz drágább a 95-ös benzin és a farhát.

A rendkívüli helyzetre tekintettel maradnak az árstopok – jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón szombat koradélután. Eszerint sem a benzinár, sem az egyes élelmiszerek hatósági ára nem változik, ahogy a kamatstopot is meghosszabbítják még fél évvel.

Hatósági ár

Az év elején vezették be több élelmiszer esetében az árstopot, és a jelenlegi ársapka október 1-ig van érvényben. A kedvezményes árú termékek közül többől időközben több helyen hiány alakult ki, így például a tejből és a cukorból is, a legtöbb üzletben pedig korlátozzák az egyszerre vásárolható mennyiséget az érintett élelmiszerekből. 

 

Marad a benzin- és élelmiszer-árstop

Egyelőre marad a benzinár (Fotó: Pexels.com)

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hozzátette, hogy a kormány elfogadta a az energiaintenzív feldolgozóipari kis- és középvállalkozások működési költségének támogatására készült programot, ami a következő három hónapra szól. Indul egy gyármentő program is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top