nlc.hu
Otthon

Színpompás növények a balkonládába

7 színes növény az őszi balkonládába

A vidám színekről az őszi szezonban sem kell lemondani! Sőt, egész izgalmassá varázsolhatod a balkonod a következő növényekkel.

A következő növények színt visznek a szürke hétköznapokba ősszel is.

Árvácska

Az ősz jolly jokere a szivárvány összes színében pompázó árvácska, mely egyszerű igényű, szereti a napos, félárnyékos helyet, és ha rendszeresen eltávolítjuk az elhervadt részeit, újabb és újabb virágokkal ajándékoz meg minket.

Őszi balkonnövények

(Fotó: Getty Images/Dorit Bar-Zakay)

Krizantém

Összesen 37 faja van, különböző méretekben, változatos színekben létezik. Cserepes növényként legnépszerűbbek az apró, bokros virágzatú változatai, melyek így, az ősz elején tömegével jelennek meg a virágárusoknál, kertészetekben. A krizantém vízigényes növény, ezért száraz időben célszerű minden nap, de legalább kétnaponta meglocsolni. Arra viszont figyelj, hogy lehetőleg a tövét, ne pedig a leveleit érje a víz!

Őszi balkonnövények

(Fotó: Getty Images/Arletta Cwalina / EyeEm)

Őszirózsa

Az ősz egyik legnépszerűbb és egyben leginkább strapabíró növénye az őszirózsa, ami világos helyeken és laza, állandóan nedves talajban fejlődik a legszebben. Egészen az első fagyok beálltáig ontja magából kékes, lilás vagy éppen fehér virágait.

Őszi balkonnövények

(Fotó: Getty Images/lenalir)

Díszkáposzta

A díszkáposzta októbertől márciusig hoz egy kis színt a téli kertekbe. Talajigényük igen egyszerű, csak jó vízlevezetésű sima kerti talajra van szükségük.

Díszkáposzta

Díszkáposzta (Fotó: Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images)

Édes őszi klematisz

Nyár derekától akár október végéig, november elejéig is virágzik az édes őszi klematisz, mely jellegzetes, édeskés illatú virágairól kapta a nevét. A boglárkafélék családjába tartozó növény talajtakaróként vagy kúszónövényként is nevelhető. Ha balkonra szánod, mindenképp nagyobb méretű ládába ültesd! Árnyékos vagy félárnyékos helyen is megél.

Őszi balkonnövények

(Fotó: Getty Images/Mindstyle)

Napfényvirág

A napfényvirág, ahogy arra a neve is utal, a nyári napok hangulatát csempészi át az őszbe, sárgás, illetve narancsos színű virágaival. Napsütéses, elsősorban déli fekvésű erkélyeken vagy ágyásokban, laza, jó vízelvezető talajban érzi magát a legjobban. Ha cserépbe vagy ládába ülteted, közepes vagy nagyobb méretűt válassz, ugyanis a növény akár 1 méter magasra is megnő. Rendszeres öntözést igényel, de átmenetileg a szárazságot is elviseli.

Őszi balkonnövények

(Fotó: Getty Images/Helaine Weide)

Csarab

A csarab a hangafélék családjába tartozó, évelő növény. Szereti ha a földje nedves, de a víz ne álljon rajta. Balkonládába ültetve különösen fontos a rendszeres öntözés és tápanyag-utánpótlás. A csarabon télire a virágok megszáradnak, de színüket megőrzik, így a virágoknak egész télen örülhetsz. 

Őszi balkonnövények

(Fotó: Getty Images/Tasty food and photography)

(Nyitókép: Mariya Obidina / EyeEmGetty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top