nlc.hu
Otthon
Koporsó formájú széket tervezett egy brit

Koporsó formájú irodai széket tervezett egy brit

Chairbox ilyen formában gúnyolja ki, hogy napjainkban sokan szinte fel sem állnak az íróasztaluk mellől.

Aki sokat ül a számítógép előtt tudja, nem mindegy, milyen széken teszi ezt. A választékok tárháza szinte végtelen és most tovább bővült. Egy tervező jóvoltából ugyanis immáron olyan ülőalkalmatosságot is választhatunk, mely egy koporsóra hasonlít – számolt be a My Modern Met.

Koporsó formájú irodai székek egy asztal körül.

Fotó: chairboxdesign

A brit Chairbox szerint a különös dizájn (melynek hivatalosan azt a nevet adták, hogy Az utolsó műszak irodai szék) a modern munkakultúra szélsőségességein gúnyolódik. Sokan ugyanis napjainkban szinte fel sem állnak az íróasztaluktól és ez bizonyítottan egészségtelen mentálisan és fizikailag is.

A fekete humorral megtervezett bútordarab azt sugallja, ha a dolgozó egyszer esetleg a klaviatúra mellett kileheli lelkét, a cégnek nem okoz majd jelentős gondokat. Csak rá kell szögelni a székre a tetőt és már ki lehet is kigurítani a hajdani alkalmazottat a céges temetőbe.

Chairboxtól egyébként nem állnak távol a meglepő és provokatív ötletek. Nemrég olyan Társfüggő evőeszközöket tervezett, melyek középen össze vannak forrasztva, így gyakorlatilag használhatatlanok, illetve Isteni védelem címmel egy olyan keresztet készített el, amelyet a kocsiban a biztonsági öv helyére lehet beilleszteni.

Egy korább Instagram-bejegyzésükben azt írták, hogy nagyon komolyan dolgoznak az orosz belügyminisztériummal egy közös projektnek, melynek a neve: Postaláda tanúvallomások számára. A fotón egy átlátszó postaláda látható, mely eleve felaprítja a belehelyezett dokumentumokat. A képhez hozzáfűzték, hogy Oroszországban elvileg a családon belüli erőszakról szóló bejelentések 90 százalékát figyelmen kívül hagyják a hatóságok.

Szintén a Chairbox kreativitása hívta életre az Abusello névre hallgató pralinéválogatást. Ez a termék szerinte ideális választás azok számára, akik próbálják kiengesztelni az előző este bántalmazott párjukat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top