nlc.hu
Otthon

Nagy sorok állnak Monoron a kedvezményes fáért

Napok óta hosszú sorok állnak Monoron a kedvezményes tűzifáért, sokan feleslegesen várakoznak

Pénteken hatvan embernek tudtak kedvezményes tűzifát adni, azonban több mint hetvenen várakoztak.

A rezsicsökkentés szabályainak változásai sok háztartást érintettek, sokan úgy próbálják kezelhető mederben tartani az energiaköltségeiket, hogy gáz helyett például tűzifával fűtenek. Azonban ennek az ára is megnövekedett, de az új szabályozás szerint háztartásonként kedvezményesen lehet vásárolni tíz köbméternyi tűzifát. A monori helyzet alapján úgy tűnik, a kereslet jelenleg látványosan nagyobb a kínálatnál – derül ki a Blikk cikkéből.

Tűzifa-rakás

Kincset ér a jó tűzifa (fotó: Pixabay)

A lapnak nyilatkozó Enikő azt panaszolta, hogy már tegnap is sorban állt a fáért, de előtte fogyott el, de muszáj itt próbálkoznia, mert máshol nem kapja meg ennyiért (a legjobb tűzifának tartott keményfák köbméterenként 30 ezer forintba, míg a lágy és a fenyő köbméterenként 19 ezerbe kerül). A legfőbb gondja, hogy csak azután tud sorba állni, hogy a gyerekét iskolába vitte, így sokan megelőzik őt. A rutinosak ugyanis korán érkeznek, kempingszéket és pokrócot is hoznak magukkal. Voltak, akik Enikőnél is rosszabbul jártak. Egy sorban álló férfi 45 kilométert utazott a fáért, ráadásul három napon át minden nap eljött, de pénteken is azt mondták neki, hogy nem érdemes várakoznia.

Még a telefont sem veszik fel. Kedden még 10 köbméter fát lehetett venni, szerdán még úgy volt, hogy 10 köbmétert, de nem adják ki egyben. Tegnap pedig 5 köbméter kemény fánál tartottunk már…

– magyarázta a lapnak. Több sorban állónak problémát jelent a szállítás is: fogalmuk sincs, hogyan fogják megoldani ekkora mennyiség házhoz juttatását. Az erdészet azt mondja, azért nem tudják sokszor felvenni a telefont, mert nagyon sokan hívják őket, egy nap pedig nagyjából hatvan embert tudnak kiszolgálni. Mivel a fakitermelés folyamatos, idővel mindenkinek jut majd az igazgató szerint. Most megpróbálják a lakosságot rábeszélni, hogy csak a tíz köbméter felét vigyék el, hogy mindenkinek jusson.

Aki most jelentkezik, az néhány héten belül megkapja az árut. Előtte telefonon értesítjük, hogy meg tudja szervezni a fuvart még időbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top