nlc.hu
Otthon

Csak ötméteres hasábokban árulják a tűzifát a Pilisi Parkerdőben

Csak ötméteres tűzifahasábokat hajlandó eladni egy parkerdő, azokat is csak úgy, hogy a vásárlóval fizettetik a szállítást

A helyszínen sem vágják apróbb darabokra a fát, a hatalmas rönkökkel a vevőnek kell megküzdenie, miután perkált a darus kocsiért.
Tűzifa

A Tegyünk együtt a Pócsmegyer-Surányi közösségért Facebook-csoport egyik tagja kedden hatósági áras tűzifát szeretett volna rendelni a Pilisi Parkerdő szentendrei irodájától, ahol meglepetésére közölték vele, hogy egyméteres nincs, csak ötméteres darabokban rendelhető – írja a Szeretlek, Magyarország. Annak költsége ráadásul, hogy a rönköket a telephelyre szállítsák daruskocsival, a leendő vásárlót terhelik. Az irodában egy hivatalosnak tűnő fuvarlistát is a nő kezébe nyomtak, mondván, ezekből kiválaszthatja, ki hozza a a Parkerdőbe a rendelni kívánt mennyiséget. Kiderült az is, hogy helyben nem vágják kisebb darabokra.

A lap kereste a parkerdőt; arra kíváncsiak, miért csak 5 méteres tűzifákat lehet rendelni, miért a váráslót terheli a fuvarozás költsége, miért nincs 1 méteres tűzifa és mikor lesz újra, illetve a fuvarozók listáját milyen szempontok alapján állították össze. Egyelőre nem kaptak választ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top