nlc.hu
Otthon

5000 kilométert gyalogolt le a magyar lány 148 nap alatt

5000 kilométert gyalogolt le a magyar lány 148 nap alatt

Alberti-Hamlet Nóri az Egyesült Államok leghosszabb és leglátványosabb túraösvényét teljesítette.
Alberti-Hamlet Nóra

A Continental Divide Trail 5000 kilométeren keresztül kanyarog az új-mexikói határtól Kanadáig, és mivel rendkívül durva részeket is tartalmaz, sokan csak King of trails (Túrák királya) néven emlegetik. Jó eséllyel Alberti-Hamlet Nóri az első magyar, aki teljesítette ezt a nem mindennapi távot, és ő is három éven át szemezett az útvonallal, mielőtt nekivágott volna – derül ki a Telex cikkéből.

Nóri nem először próbálta ki magát ilyen hosszú távon. 2019-ben végigment a 4279 kilométer hosszú Pacific Crest Trail túrán, ami idehaza arról nevezetes, hogy Reese Witherspoon karaktere is ezt teljesítette a Vadon című filmben. Azonban a Continental Divide Trail nemcsak a hossza miatt volt számára nehezebb, hanem azért is, mert utóbbinál sokkal nehezebben követhető az ösvény, és sokszor nehezebb terepen visz. Nóri rögtön az útja első szakaszán eltévedt az új-mexikói sivatagban, sőt még homokviharba is került. Nehéz helyzetben volt az 1600. kilométernél is, ugyanis tüdőgyulladással küzdött. Aztán 3000 kilométernél magas hegyek és masszív jégesők várták, de elmondása szerint az utat mentálisan nehezebb volt végigcsinálnia, mint fizikailag. Hétfői Facebook-bejegyzéséből kiderül, elérte a kanadai határt jelző kőpillért, tehát teljesítette a nagy menetelést, ami 148 napon át tartott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top