nlc.hu
Otthon

Egy indiai nő azt hitte, hogy a férje kómában van, miközben a férfi halott volt

Egy indiai nő azt hitte, hogy a férje kómában van, miközben már másfél éve halott volt

A 35 éves férfi már másfél éve halott volt, de a családja szentül hitte, hogy kómában van és fel fog épülni.

A  hatóságok tájékoztatása szerint – akiktől a fenti információ is származik –, a Vimlesh néven azonosított férfi 2021. április 22-én halt meg, de csak most pénteken hamvasztották el. A város főorvosa, Alok Ranjan az ügy kapcsán azt nyilatkozta: a család úgy vélte, hogy a családfő még él, és továbbra is gondoskodtak róla, annak ellenére, halotti anyakönyvi kivonatot is kaptak a kétoldali tüdőgyulladás szövődményeibe belehaló Vilmesh után – akit a halál beálltát követően először egy idősek otthonába vittek. A családja pedig innen vihette haza, mivel úgy tűnt nekik, hogy még lélegzik, írja a 24. az Indian Express nyomán. Vilmesh a Gangesz-parti várostól több mint ezer kilométerre található Ahmadábádban dolgozott köztisztviselőként, míg felesége és gyerekeik Kánpurban éltek.

India

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

 Vimlesh munkahelyének azt mondták, hogy a férfi beteg, azt ismerősöknek pedig azt, hogy kómában van, és otthon kezelik. Mindemellett rendszeresen a Gangesz szentnek hitt vizét, azaz gangjalt locsoltak a férfi holttestére, abban bízva, hogy az majd segíteni fog. Az eset akkor derült ki, amikor Vilmesh munkahelye panasszal élt a kánpuri közigazgatási szerveknél a férfi 2021 áprilisa óta tartó hiányzása miatt. 

„Ritka esetekben, amikor egy testet rendszeresen megtisztítanak bizonyos vegyszerekkel, és ha nincs sok nedvesség és levegő, akkor nem bomlik el, hanem mumifikálódik. Hogy Vimlesh családja mit használt a holttest ilyen hosszú ideig történő tartósítására, egyelőre nem világos. Amikor megkérdezték őket, azt állították, hogy nem használtak semmilyen vegyszert” – nyilatkozta az egészségügyi minisztérium egyik magasrangú tisztviselője.

Vilmesht végül pénteken elhamvasztották. Nem indítanak senki ellen büntetőeljárást, arra hivatkozva, hogy a férfi családja végig azt hitte, Vilmesh még életben van.

Magyarországon is történtek már hasonlóan bizarr esetek, az nlc is megírta azt a hírt, miszerint halott édesapjával élt egy ingatlanban egy 53 éves, körözött férfi Mosonmagyaróváron. A férfi édesapja halála után felvette annak nyugdíját. Az MTI szerint a járőrök azért mentek a mosonmagyaróvári ingatlanhoz, mert információjuk volt arról, hogy a körözött férfi ott tartózkodik. Miután elfogták, a férfi elmondta, hogy az ingatlanban együtt él tavaly januárban elhunyt édesapja holttestével, amelyet letakart, és azóta nem is járt a szobájában. A rendőrök megtalálták a mumifikálódott holttestet, az orvos pedig megállapította, hogy a férfi természetes módon halt meg. Kiderült az is, hogy a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet, és hogy a körözött férfi édesapja halála óta rendszeresen felvette annak nyugdíját. A jogtalanul felvett összegből 1 millió 700 ezer forintot átadott a rendőröknek. A férfit a rendőrök elfogták, majd társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top