nlc.hu
Otthon

Bodrogkeresztúri ingatlanárak

A csodarabbi sírja miatt immár egekben az ingatlanárak Bodrogkeresztúron

Nem a borvidék dobja meg az ingatlanok értékét.

Az elmúlt évekhez képest többszörös áron árulják az ingatlanokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkeresztúron. Nem ritka, hogy egy 100 négyzetméter körüli családi házat bőven száz millió forint felett árulnak a Tokaj melletti településen. Az ok a zarándokokban keresendő, akik a csodarabbi sírját látogatják – számolt be a hvg.hu.

Az ingatlanárak az elmúlt években kezdtek el nőni, ahogy egyre több embert kezdett vonzani a csodarabbi, Reb Steiner Saje sírja. A községben már 60-70 házat értékesítettek a lakók, akik a szomszéd faluban, Bodrogkisfaludon, vagy például Tokajban vettek lakóingatlant.

Bodrogkeresztúr

Bodrogkeresztúr 2015-ben – MTI Fotó: Balázs Attila 

A portál úgy tudja, a főutcán már nincs is olyan ház, amiben laknak, mindegyik vendéglátóhelyként vagy szállásként működik a zarándokok számára. Ráadásul a zarándokok már nemcsak áprilisban (a csodarabbi halálának az évfordulóján) érkeznek, hanem egész évben. Sok újdonsült ingatlantulajdonos pedig ki is adja a zarándokoknak a házát arra az időre, amíg Bodrogkeresztúrba érkeznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top