nlc.hu
Otthon

A csukott hálószoba biztonsága tűzeset esetén

Megdöbbentő TikTok videó mutatja meg, mi történik, ha csukott szobában alszol

A zárt ajtó tűz esetén 1000 fok és 100 fok közötti különbséget jelenthet.

Több mint 8 millió megtekintést és 700 000 kedvelést szerzett egy  sokkoló videó a TikTokon, amelyen egy tűzoltó arra buzdítja a családokat, hogy a biztonságot helyezzék előtérbe otthonukban.

 Videójában @smokemedic tűzoltó egy teljesen hétköznapi kinézetű hálószobában forgat. Az ágy meg van vetve, a játékok és a ruhák el vannak rakva, és semmi sem tűnik rendellenesnek vagy veszélyesnek. Ám amikor a kamera az ajtóra és a folyosóra pásztázik, feltárul a helyzet igazi borzalma.

@smokemedic Remember to close bedroom doors before sleeping for the night, it could make a big difference. #closebeforeyoudoze ♬ original sound - EC

A hálószoba ajtaján túl a házat egyértelműen szörnyű tűz pusztította. Az egyetlen dolog, ami megmentette a hálószobát a sorstól? 

A zárt ajtó.

 

„Ne felejtse el becsukni a hálószoba ajtaját éjszakai alvás előtt, mert ez nagy változást hozhat” – áll a videó feliratában.

A Close Your Door biztonsági kampányból idézve @smokemedic arra kéri a nézőket, hogy „zárják be az ajtót, mielőtt elaludnának”. A szintetikus anyagok, a bútorok és az építkezés miatt a tűz gyorsabban terjed. Az ajtók bezárása segít megállítani a tűz terjedését” – írja a Close Your Door. – Kutatások bizonyítják, hogy a zárt ajtó tűz esetén 1000 fok és 100 fok közötti különbséget jelenthet.”

hálószoba ággyal

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top