nlc.hu
Család

Hős fiatal

Kihozta apját a tűzből, majd a szerveivel másokat mentett meg

Egy kamaszfiú előbb megmentette családját a tűztől, majd elhunyt füstmérgezésben, de halálával is több emberen segített.

Még november közepén gyulladt ki egy albuquerque-i családi ház. Aznap este, az apa Phil és 17 éves fia, Xaven elaludtak az esti meccs alatt a kanapén. Phil később felébredt és átment a saját ágyába, Xaven a kanapén maradt. A fiú volt, aki riasztani tudta a családot, hogy tűz van.

A fiú életét már nem tudták megmenteni (Illusztráció: Pexels.com)

A fiú életét már nem tudták megmenteni (Illusztráció: Pexels.com)

Az apa alig tért magához az álmából, így a kamaszfiú rángatta őt ki a házból. Phil annyira nem volt magánál, hogy visszarohant, hogy kimentse lányát – aki egyébként nem is volt otthon, mert dolgozott. Bár Phil megtiltotta a fiának, hogy kövesse, Xaven bement az apja után és másodszor is kimentette.

Sajnos a második mentésnél Xaven rengeteg füstöt lélegzett be, a kiérkező mentők végül nem tudták megmenteni az életét. Halálával azonban még így is több emberen segített a kamasz, édesapja ugyanis felajánlotta a fia szerveit.

A család úgy tudja, hogy Xaven lépe, a veséi és más szövetei akár nyolc életet is megmentenek. „Azt hiszem, a szíve Coloradóba került, a mája pedig egy másik 17 éves fiúé, New York államba” – mondta a Yahoo-nak Phil, aki csak abban reménykedik,

hogy akárkik is kapják meg a fia szerveit, valóban nagyra értékelik az élet minden pillanatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top