nlc.hu
Baba

4 éves lány mentette meg a házat a leégéstől

Négyéves kislány mentette meg a családja házát attól, hogy porig égjen

Kigyulladt a konyhában a forró levegős fritőz, a négyéves kislány pedig azonnal rohant a kertbe, hogy figyelmeztesse az édesapját.

Daniel Patrick Jermyn éppen a családnak főzött ebédet a házban, amikor egy kis dolga akadt az udvaron. Eközben lánya, a négyéves Amelia odabent táncikált a házban. A konyhában járva vette észre, hogy valami ég, és szerencsére nem habozott, azonnal kirohant az udvarra, hogy igazi kis hőshöz méltó módon szóljon az apjának. „Apa, ezt látnod kell” – mondta Amelia, miközben hevesen integetett, így az apja azonnal tudta, hogy baj van, ezért berohant és még időben megakadályozta a lángok tovább terjedését – írja a Fox News.

Mint kiderült, a konyhai forró levegős fritőz gyulladt ki. Az apa a konnektorból kihúzva bedobta a fritőzt a kinti medencébe, amivel a háza kiégését ugyan megakadályozta, de a lángok így is komoly kárt okozta a konyhában a tűzhely környékén, még a mikrohullámú sütő is csúnyán megégett. Daniel számára az eset legnagyobb tanulsága, hogy egy négyéves gyerek helyzetértékelése is lehet elég fejlett, és ha azt mondja, hogy baj van, érdemes odafigyelni rá.

Kis hősökről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top