nlc.hu
Mindennapok

Életmentő gyerekek

7 életmentő gyerek, akik hősiességből a felnőtteknek is példát mutathatnak

Vannak gyerekek, akik ha baj van, a felnőtteknél is hősiesebben viselkednek, és életeket mentenek.

Néhány napja mi is beszámoltunk arról, hogy még az Amerika kapitányt alakító színész, Chris Evans is leborult egy 6 éves kisfiú hősiessége előtt, mert a gyerek megmentette kishúga életét, amikor rátámadt egy kutya.

A kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett, az arcát 90 öltéssel kellett összevarrni. Akárcsak Chris, sok gyerek igazi hősként viselkedik, ha bajban van valaki, és olyat tesznek, ami egy felnőttnek is a becsületére válna.

1. Komód alá szorult ikertestvérét szabadította ki a 2 éves Superman

A kétéves Brock Show az ikertestvére életét mentette meg, miután a kisfiúra rádőlt egy bútor. A Utah államban élő gyerekek egy komódra másztak fel otthon, ami felborult, a kis Bowdy pedig alászorult. Brock megpróbálta felemelni a súlyos bútordarabot, majd miután ez nem ment, minden erejét bevetette, és letolta testvéréről a komódot. Csodával határos módon a kisfiú sértetlenül megúszta a balesetet, amelyet felvett a a bébifigyelő kamera. Vigyázat, felkavaró képsorok következnek:

Ricky Shoff, az apa azt mondta, sokáig hezitáltak, hogy nyilvánosságra hozzák-e a videót. Végül úgy döntöttek, az efféle veszélyekről más szülőknek is tudniuk kell, és tanácsolta, mindig rögzítsék a falhoz a bútorokat, ha gyerekek laknak a házban.

2. Autóbalesetet szenvedett édesanyját és öccsét mentette meg a kislány

Angela Shymanski 5 éves kislányával és 10 hetes kisfiával autózott hazafelé a kanadai Calgaryból Prince George városába. A nő azonban elaludt a volánnál, az autó lecsúszott az útról, és a több mint 12 méter zuhant. A Lexi nevű kislány néhány karcolással megúszta a balesetet, de látta, hogy édesanyja eszméletlen, testvére pedig sír. Kicsatolta a gyerekülés biztonsági övét – amire korábban csak egyszer volt példa –, majd mezítláb mászott fel a meredek és köves töltésen.

Az út mellett integetni kezdett az autóknak, és óriási szerencséjükre az első sofőr, aki megállt, egy mentős volt. A férfi pontosan tudta, hogy a balesetet szenvedett nőt nem szabad megmozdítani, különben akár le is bénulhat. Végül mentőhelikopterrel szállították őket kórházba. Kiderült, hogy az anyának kisebb törései voltak a nyakán és a hátán, több bordája eltört, és a mája is megsérült. A 10 hetes Peternek pedig enyhébb agyvérzése volt. Lexinek köszönhetően viszont a lehető leghamarabb megkapták az ellátást, és néhány hét alatt felépültek, a kislány pedig kitüntetést kapott hősies cselekedetéért.

3. Lajoska nem esett pánikba, inkább hívta a 112-t

Tavaly nyáron egy 6 éves kisfiú édesanyja rosszul lett Balatonszabadiban. A nő nem reagált semmire, csak feküdt az ágyon és remegett. Lajoska nem esett pánikba, hanem felhívta a 112-es segélyhívót, és elmondta, mi történt. A lakcímüket nem tudta pontosan, csak a települést és az utcát, de elmondta, milyen színű a házuk, és milyen dolgok vannak az udvaron, majd átadta a telefont egy szomszédnak. Így végül célba értek a mentők és a rendőrök.

View this post on Instagram

Emlékeztek még Lajoskára?🤔 Ő az a 6 éves kisfiú, aki lélekjelenlétének és jó helyzetfelismerő képességének köszönhetően a legjobb döntést hozta, és hívta a segélyhívót – ezzel mentette meg édesanyja életét.☝️ Példaértékű tettéért a kis hőst ma elvittük a Kaposvári Rendőrkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, ahol találkozott azzal a kollégánkkal, akivel telefonon beszélt anyukája rosszullétekor.👮‍♂️🚔 A ránk emlékeztető ajándékoknak köszönhetően, reméljük, ha Lajoska felnő, egyszer visszahúzza a szíve hozzánk és ő is a rendőrség nagy családjának méltán büszke tagja lesz.😍🤗🥰 #rendőrség #police #hivatás #segélyhívó #congratulations

A post shared by Magyar Rendőrség (@police_hu) on

Lélekjelenlétének köszönhetően édesanyja állapotát stabilizálták, és a nő hamar felépült. Az eset után a kis hőst vendégül látta a rendőrség, körbevitték a tevékenységirányítási központban, találkozott azzal a rendőrrel, akivel telefonon tartotta a kapcsolatot, és még ajándékot is kapott.

4. Emberrablótól mentették meg a kisöccsüket

Egy 8 éves kislány egy emberrablótól mentette meg a 22 hónapos öccsét a Washington államban található kisvárosban, Sprague-ben. Aznap a három Wright gyerekre a család egyik ismerőse vigyázott, és megengedte nekik, hogy átmenjenek a házhoz közeli parkba. A nő nem gondolt semmi rosszra, hiszen több mint egy éve jártak így a parkba a gyerekek, és egy 500 fős kisvárosban éltek. Ám egyszer csak egy fiatal férfi felkapta a 22 hónapos Owent, majd rohanni kezdett kezében a kisfiúval.

Nővére, a 8 éves Delicia, és bátyja, a 10 éves Brenden a gyerekrabló után rohantak, és közben torkuk szakadtából kiabáltak. A nagy riadalom szerencsére megrémítette a gyerekrablót, letette a kisfiút, és elmenekült. Később kiderült, hogy az elkövető egy 15 éves fiatal volt.

5. Százak köszönhetik az életüket a cunamira figyelmeztető kislánynak

Az egész világot bejárta annak a 10 éves angol kislánynak a története, aki százak életét mentette meg Thaiföldön a 2004-es indiai-óceáni cunami érkezésekor. Tilly Smith a családjával nyaralt Phuketen, amikor a strandon arra lett figyelmes, hogy a víz pezseg, a hullámok pedig csak jönnek és jönnek, de nem húzódnak vissza, mintha egyre kisebb lett volna a strand. A lánynak eszébe jutott, amit földrajzórán tanult a cunamikról, és szólt a szüleiknek, hogy azonnal menekülniük kell, mert jön a szökőár. Ám a szülei csak a rossz idővel magyarázták a furcsa jelenséget, és azt sem tudták, mi az a cunami (igaz, ekkoriban még sokan voltak ezzel így).

A kislány viszont nem adta fel, továbbra is azt hajtogatta, hogy életveszélyben vannak a cunami miatt. Végül egy biztonsági őr meghallotta ezt, és miután körülnézett, kiderült, hogy Tillynek igaza van. Kiabálni kezdtek a strandolóknak, hogy mindenki jöjjön ki a vízből, az emberek pedig bemenekültek a hotelbe. Oda is betört a víz, de azon a partszakaszon senki nem halt meg, hála a kislánynak.

6. Életet mentett a tiltott traktorozással a 10 éves

Tom Phillips az édesapjával terelte a szarvasmarhákat a családi farmjukon Ausztráliában, amikor a semmiből előbukkant egy felbőszült bika, és felöklelte a 46 éves férfit. A 900 kilós állat rongybabaként dobta a levegőbe Tom apját, aki a támadás után eszméletlenül feküdt a földön. A kisfiú egy traktorra menekült a dühös bika elől, majd amikor látta, hogy az állat még mindig az apja élettelen teste mellett áll, akcióba lendült. Beindította a traktort, és a bika felé irányította, hogy elkergesse apjától. Bár sosem engedték neki, hogy vezesse a traktort, ez a helyzet felülírta a szülői szabályokat, és még jó, hogy kifigyelte, hogyan kell kezelni a járművet. A gyerek terve végül bevált, a bika elmenekült.

Tom ezután visszarohant a házba, elmondta az anyjának, hogy mi történt, a nő pedig tárcsázta a segélyhívót. Az apát mentőhelikopterrel vitték kórházba, 10 bordája eltört és több belső sérülést szenvedett. Két héttel később hazaengedték, és azóta sem tudja elégszer elmondani, mennyire büszke a fiára, aki megmentette az életét.

Életet mentett a tiltott traktorozással a 10 éves

Képünk illusztráció – Fotó: Profimedia

7. Hat embert mentett ki az égő házból, a hetedikkel meghalt a 8 éves kisfiú

Sajnos nem mindegy hős gyerek éli túl, amikor önzetlenül segít másokon. Tyler Doohan csupán 8 éves volt, amikor megpróbálta a nagyapját kimenteni egy égő mobilházból New York államban, amikor rokonoknál aludt. A kisfiú vette észre elsőként a lángokat, mindenkit felébresztett, és segített nekik kimenekülni a házból. Köztük volt egy 4 és egy 6 éves gyerek is.

Miután őket biztonságban tudta, visszament, hogy kimentse a mozgássérült nagyapját, akinek egyedül esélye sem volt kijutni az égő házból. Ám erre már nem maradt ereje, holttestére a nagyapja mellett találtak rá, aki az egyik legjobb barátja volt.

Még több életmentő gyerekhős az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top