nlc.hu
Család

Egy kislány mentette meg családját a füstmérgezéstől

Megmentette családját a füstmérgezéstől egy hétéves kislány karácsony éjszakáján

Próbálta ájult édesanyját ébresztgetni, de nem tért magához, ezért a szomszédoktól kért segítséget.

Hétfőn éjjel, a sütőben maradt edényben felforrósodott az olaj egy szegedi lakásban, ami miatt hatalmas füst lepte el a lakást, majd a tűzhely ki is gyulladt. Éjjel egy órakor a nagyobbik kislány ébredt a fojtó szagra. Próbálta édesanyját ébresztgetni, de nem tért magához, ezért a szomszédoktól kért segítséget. Ők és a közben kiérkező rendőrök mentették ki a nőt és a másik kislányt a lakásból.

Egy szegedi lakótelep egyik lépcsőházának 6. emeleti lakását öntötte el karácsony éjszakáján a füst. A lakásban egy anyuka és két kislánya volt otthon. Az egyik kislány felment a felső szomszédokhoz, és szólt, hogy baj van. A szomszédok értesítették a tűzoltókat – számolt be róla az RTL Híradó.

A gyerek elmondta, hogy nagy füst van a lakásban, és hiába ébresztgette anyukáját, nem kelt fel. A szomszéd egy vizes törölközőt az arcára tekert, úgy ment be a füsttel teli lakásba. Kinyitotta az ablakokat, próbálta felrázni az ájult anyát, de nem sikerült neki. Majd megkereste a kisebbik lányt, és kivitte a lakásból.

Mire kiértek a tűzoltók, addigra a füsttel telített lakásból a szomszéd és a rendőrök kimenekítették az ott lakókat. Mint kiderült, a sütőben forrósodott fel az olaj, ez okozta a hatalmas füstöt. Az anya elaludhatott a tűzhely közelében, és a belélegzett füsttől elájult. A kiérkező két rendőr is füstmérgezést kapott – az érintetteket megfigyelésre kórházba szállították.

Szenteste után Kardoskúton is életveszélybe került egy egész család, miután lakástűz támadt otthonukban.

füstmérgezés

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top