nlc.hu
Otthon

A válság miatt bezár Sopron ikonikus szállodája

A válság miatt bezár Sopron ikonikus szállodája

A Lövér Szálló november 1-jével, majdnem 40 év után bezárja kapuit.

„Sajnos, meg kell erősítenünk a hírt; a tőlünk független, külső körülmények kedvezőtlen alakulása végleg térdre kényszerít bennünket, így, szomorú kötelezettségünknek eleget téve tájékoztatjuk, hogy hosszú évek sikeres együttműködését követően, közös megegyezéssel megszüntettük a szállodára vonatkozó üzemeltetői/bérlői szerződésünket a tulajdonos Danubius Hotels és a bérlő/üzemeltető Bartha Hotel Kft. között” – áll a soproni Lövér Szálloda honlapján. A Blikk szúrta ki a bejegyzést, mely alapján a 39 évvel ezelőtt megnyitott szálloda 2022. november 1-jétől nem fogad többé vendégeket.

A soproni Hotel Lövér

Fotó: hotellover.hu

„Ezúton köszönjük meg a tulajdonosok, munkatársaink, de mindenekelőtt az önök kitartó támogatását. A kialakult kellemetlenség miatt elnézésüket kérjük, egyúttal jó egészséget kívánunk munkatársaink nevében is, és több mint 8 év után mi is búcsúzunk Önöktől”

– írták a szálloda tulajdonosai, Bartha Mária és Bartha György, akik egyúttal hozzátették:

Nagy szomorúság ennyi értéket veszni látni!

A szálloda honlapján az szerepel, hogy azok részére, akik rendeléseiket előlegfizetéssel garantálták, a befizetett előlegüket levonások nélkül visszafizetik.

Beváltatlan ajándékutalványok esetében:

  • Amennyiben a vásárláskori eredeti érvényességi ideje 2022. november 1-jét követően jár le, a befizetett vásárlási árat levonások nélkül visszafizetik.
  • Amennyiben vásárláskori eredeti érvényességi ideje 2022. november 1-jét megelőzően lejárt, az eladáskor meghirdetett feltételek szerint érvényüket vesztették, ellenértéküket kötbérként számolják el, visszafizetés ebben az esetben nem jár.

Azt kérik, hogy akinek érvényes, de fel nem használt utalványa van, vagy jelenleg foglalás nélküli előleggel rendelkezik, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot szállodával! Egyeztetniük kell a visszautalást megelőzően a címet, számlaszámot, ezért munkatársaik külön felveszik a kapcsolatot az érintettekkel, a visszatérítéseket pedig folyamatosan rendezik és ígéretük szerint október végéig be is fejezik.

Arról, hogy várhatóan bezár a szálloda, már szeptember közepén felreppentek hírek. A rezsiárak emelkedésének az eddig is küszködő vendéglátóiparban rengeteg áldozata van már most és várhatóan még lesz is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top