nlc.hu
Otthon

Sorozatgyilkost keresnek a kaliforniai hatóságok

Hátborzongató gyilkosságsorozat okoz riadalmat Kaliforniában

Sorozatgyilkost keresnek a kaliforniai hatóságok. A helyi rendőrség szerint az elkövető valamilyen bizarr küldetésen van.

Hátborzongató gyilkosságsorozat okoz riadalmat Kaliforniában. A bűncselekmények helyszínén talált bizonyítékok alapján a hatóságok úgy sejtik, ugyanaz a személy állhat öt különböző gyilkosság mögött. Valamennyi áldozattal tavaly április és idén szeptember közt végeztek Stockton, illetve a szomszédos Oaklandban. A támadások késő este, vagy hajnalban történtek hasonló lőfegyverrel. Az áldozatok nem ismerték egymást és egyik esetben sem fosztották ki őket. Noha a helyi hatóságok nem tudják, mi motiválja a gyilkost, az a sejtésük, az elkövető valószínűleg úgy képzeli, hogy szőrnyű cselekedeteivel valamilyen küldetést teljesít – számolt be az AP hírügynökség.

Pisztolyt fog valaki két kézzel.

(Fotó: Pixabay)

Az első gyilkosság Oaklandban történt 2021 áprilisában. Néhány nappal később Stocktonban egy nőre lőttek rá, de áldozata szerencsére életben maradt. Ezt követen több mint egy évig  csend volt, majd idén július 8. és szeptember 27. között öt férfit lőtt le a gyanú szerint ugyanaz a személy. Az áldozatok egy része hajléktalan volt.

A nő, aki túlélte a támadást, szintén az utcán élt és a rendőrségnek azt mesélte, hogy tavaly április 16-án a hajnali órákban a sátrában volt, amikor hallotta, hogy valaki közeledik. Kinézett, hogy ki lehet az és egy fegyverrel találta magát szemben. Az elkövető többször rálőtt, de a nőnek volt annyi lélekjelenléte még sérülten is, hogy visszatámadjon, mire a tettes elmenekült. Az asszony szerint egyébként az incidens alatt egy szó sem hagyta el a támadója száját.

A rendőrség jelentős, 52 millió forint értékű nyomravezető díjat tűzött ki a gyilkosságokkal kapcsolatban. Nyilvánosságra hoztak egy biztonsági kamera által készített felvételt is egy személyről, akivel fel akarják venni a kapcsolatot. Azt nem lehet tudni, hogy a rossz minőségű felvételen látható férfi feltételezéseik szerint a gyilkos-e, azt azonban igen, hogy az illető több gyilkosság helyszínének a közelében is feltűnt. A rendőrség egyébként azt sem tartja kizártnak, hogy többen követték el a bűncselekményeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top