nlc.hu
Otthon

Több mint egy tonnát nyom a nyertes tök - képek

Több mint egy tonnát nyom az óriástök – képek

Egy New York-i termelő országos rekordot döntött, amikor óriási tökjét lemérték, és az jóval többet nyomott, mint egy tonna.
Két tök van egy ablakpárkányban.

Scott Andrusz Williamsville-ből elvitte a hatalmas tökjét az észak-amerikai Clarence-ben található Great Pumpkin Farmra, ahol a mérleg 2 554 fontot, azaz több mint 251 kilót mutatott.

Andrusz tökje megdöntötte az országos rekordot, amely korábban 2528 font volt, ugyanakkor elmaradt a Guinness-világrekordtól, amely 2 702 font. Ezt Stefano Cutrupi állított fel Olaszországban, még 2021-ben.

Andrusznak hamarosan vetélytársa lehet a címért, mivel Travis Gienger (Anoka, Minnesota állam) Cutrupi rekorddöntő tökjének magjából termesztett tökkel rendelkezik. Gienger tökjét október 10-én mérik meg a Safeway World Championship Pumpkin Weigh-Off-on Kaliforniában.

Egy korábbi rekordnak pedig az előtörténete szívmelengető és egyben nagyon szomorú,hiszen a nyertes tök magját a tulajdonos egy olyan férfitől kapta, aki azóta rákban meghalt. „Amikor a tök 50 napos volt, küldtem a feleségének egy e-mailt arról, hogyan növekszik a tök, és azt írtam neki, hogy nem tudok nem arra gondolni, hogy a férje odafentről segíti a tök fejlődését”– mondta Jeff Thiel, aki a győzelmét az elhunyt barátjának ajánlotta. Az Ohio állami győztes tök 996 kilogrammot nyomott.

(UPI)

Kiemelt kép: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top