nlc.hu
Otthon

Elbocsátások az ózdi Wellisnél

Durva leépítés az ózdi Wellisnél: 300 embert bocsátanak el

Elbocsátják a dolgozók felét.

Háromszáz embert bocsátanak el a jakuzzikat és medencéket gyártó ózdi Wellisből – számolt be az RTL Híradó. A cég szerint az energiaválság és a háború kedvezőtlen hatásai miatt töredékére csökkent termékeik iránt a kereslet, így decemberig kénytelenek megválni ózdi dolgozóik felétől.

Wellis

Munkások dolgoznak a Wellis Zrt. gyártócsarnokában – Fotó: MTI/Vajda János

Fizikai dolgozókat küldenek el. Az RTL Híradó beszélt egy férfival, akinek a fia a gyárban dolgozik. Az ő állása megmaradt, de több barátját elküldik. “Ijesztő, mert neki is van családja, azokat el kell tartani, a csekkeket be kell fizetni” – nyilatkozta.

A cég indulását anno – 3 milliárd forint állami támogatással – két éve Szijjártó Péter miniszter jelentette be. A Wellis leépítéséről a város polgármestere Facebook-kommentekből értesült. Azt mondta, lesújtotta a hír. Janiczak Dávid szerint ez katasztrofális a város számára.

Nem ez az első tömeges leépítés a városban: a svájci ABB két éve jelentette be, hogy bezárja a gyárát és elküldenek 1200 dolgozót. Idén pedig bezárt a város másik nagy foglalkoztatója, a Johnson Electric is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top