nlc.hu
Otthon

Hamis OTP Bank oldalak

Vigyázat! OTP Bank oldalnak tűnő hamis website-ok vadásznak banki adatainkra

A kamuoldalak megtévesztően hasonlítanak az OTP Bank oldalára.

Visszaélési kísérletek mindig vannak, a legújabb az, hogy hamis internetes keresőoldali találatokkal csalnak ki adatokat adathalász bűnözők – hívta fel a figyelmet az OTP Bank pénteken az MTI-hez eljuttatott közlményében.

A bank ismertette: a hamis találatokkal az OTP Bank oldalára megtévesztően hasonló oldalakra terelik az ügyfeleket, ahol maguk írják be banki adataikat, amelyekkel a bűnözők visszaélnek.

Az adathalász támadás úgy védhető ki a legkönnyebben:

  • ha a felhasználó a bank ismert oldalát írja be a böngészőbe, nem pedig keresőoldalról próbálja azt elérni, a találatok között ugyanis fizetett hirdetésként gyakran áloldalak jelennek meg – hívta fel a figyelmet a pénzintézet.
  • ha az ügyfelek mielőtt bejelentkeznek az internetbankba, meggyőződnek arról, hogy valóban az OTP Bank oldalán vannak.
  • ha belépés előtt ellenőrzik a böngésző címsávban a honlap címét.
  • ha a szolgáltatás belépés oldalán, a böngésző címsorban megjelenő lakat ikonra kattintva meggyőződnek arról, hogy a biztonsági tanúsítvány szerint valóban az OTP Bank adta ki az oldalt.

Ha más jelenik meg, azonnal szakítsák meg a kapcsolatot – hangsúlyozta a pénzintézet.

A csalási módszer több bank ügyfeleit is érinti, a csalók nem csak az OTP InternetBank belépési oldalát másolták le – jelezték a közleményben.

Nemrég ismeretlen elkövetők meg akarták lopni Kocsis Dénest, az Operettszínház színészét: az OTP nevében akartak belőle pénzt kicsalni.

(MTI)

otp oldala

Hamis oldalakkal adatinkra vadásznak. Fotó: Screenshot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top